*Nettavisen* Nyheter.

Sudoku til himmels

Logiske tallkryssord, eller sudoko, har tatt helt av i sommer. Salget av bøker som lærer bort sudoku-triks, selger som varmt hvetebrød.

10.08.05 07:05

Øverst på boklistene troner fremdeles norske Hanne McBride med boken «Løs og lær Su doku». Og etter bestselgerlisten for generell litteratur og bokkjedenes Ti på topp-liste å dømme, er nordmenn gale etter å knekke su doku-kodene.

- Den følelsen du får når du har sortert all informasjonen du trenger, og faktisk klarer å løse en vanskelig sudoku, er helt fenomenal, sier McBride til Dagbladet.no. McBride har i stor grad fått æren for å få norske øyne opp for tallkryssordet.

Spill Sudoku her

Kaster seg på bølgen
Nordmenns nye store dille har ikke bare sørget for at salgstallene for McBride og Pax har gått til himmels. Også andre forlag som Pantagruel har kastet seg på bølgen. Yukio Suzukis bok «Su doku» er den andre mest solgte sudoku-boka i Norge for tiden.

En kjapp gjennomgang hos de store bokhandlerkjedene viser imidlertid at de norske oversettelsene ikke kommer fort nok for de ivrigste løserne.

Engelskspråklige bøker om emnet selger meget bra. Tanum har hele tre sudoku-bøker på sin Topp ti-liste. Alle tre bøkene selger mer enn «Harry Potter and the Half Blood Prince».

Brown-dominans
Av skjønnlitteratur er det JK Rowlings engelskspråklige «Harry Potter and the Half Blood Prince» som selger mest her til lands. Av norske bøker og bøker oversatt til norsk regjererer Dan Brown øverst på listen, denne gang med «Den digitale festning».

Brown har forøvrig alle tre topplasseringene på bestselgerlisten fra Den norske bokhandlerforeningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.