Gå til sidens hovedinnhold

Suger kraften ut av iPhonen din

Skru av disse to Facebook-innstillingene, så får du bedre batteritid.

[Teknofil.no] Apple har fått mange klager fra brukerne om at telefonene deres tappes for batteri etter svært kort tid, og særlig gjelder dette etter 7.1-oppdateringen.

Nå legger en tidligere Apple-ansett og iOS-utvikler litt av skylden for problemet på spesielt én tjeneste: Facebook.

Scott Loveless har tidligere jobbet med Apples Genius-tjeneste, og ifølge ham er den største utfordringen for utviklere å ikke bruke for mye batterikapasitet. Der feiler Facebook kraftig, skal vi tro Loveless. Han mener sågar at det ikke er iOS sin feil at batteriet tømmes så fort, men at det heller skyldes at vi propper mobilen full av apper, og at noen av dem sluker batterikapasitet.

Nå deler han noen smarte tips for å spare batteri i en ny bloggpost, og det er særlig én til du kan gjøre for at iPhone-batteriet ditt skal vare litt lenger. Se hvordan nederst i saken!


– Facebook kjører hele tiden

Grunnen til at Facebook trekker mer strøm enn andre tjenester, er ifølge en tysk iOS-utvikler som Pocket-Lint refererer til at appen kjører kontinuerlig i bakgrunnen. Dette krever Facebook for å kunne laste inn nye «feeds» og kommentarer.

Ikke minst hevder denne utvikleren at chat-funksjonen krever at du er tilkoblet hele tiden.


Flere tips fra Loveless

Tilbake til mannen med de gode rådene. Loveless slår hull på myten om at det lønner seg å lukke ned alle appene som ligger og kjører i bakgrunnen. Ved å kjøre i bakgrunnen ligger appene i telefonens «korttidsminne», RAM, men hvis du lukker appen og så åpner den på nytt litt senere, er det en større jobb å laste inn all info på nytt.

Push-meldinger som du ikke har interesse av bør du også skru av. Det gjør du ved å velge Innstillinger -> Varslingssenter og skrur av varsling på de aktuelle appene.

Loveless har flere tips som du kan sjekke ut på bloggen hans, men vi tar med ett siste: Sku av batteriprosentvisningen. Hvis du ser at mobilen bare har 12 prosent igjen, så vil du ifølge eksperten sjekke hvor mange prosent du har etter bare et par minutter igjen, og dermed bruke enda mer av batterikapasiteten.


Loveless' oppskrift

Førstnevnte Loveless anbefaler at du gjør følgende for å spare på iPhone-batteriet: Skru av stedstjenester og bakgrunnsoppdatering for Facebook.Skru av stedstjenester: Gå til Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester og huk av Facebook.

Skru av bakgrunnsoppdateringer: Gå til Innstillinger -> Generelt -> Bakgrunnsoppdatering og huk av Facebook.

Loveless anbefaler samtidig at du skrur av bakgrunnsoppdatering på apper som du ikke bruker jevnlig.

(Kilder: Pocket-Lint, Overthought.org (blogg))

(ANB)

Reklame

Best i test påskeegg 2021