RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Suksess som uvenner

Sist oppdatert:
Etter det famøse Stockholm-showet som satte et punktum for Prima Vera i 1984, skilte Herodes Falsk og Tom Mathisen lag med Jahn Teigen.

Tonen dem imellom var særdeles dårlig, og mediene var mer enn villige til å holde liv i uvennskapet. Suksessen ble imidlertid stor på begge kanter.

Etter bruddet med Jahn Teigen bestemte Falsk og Mathisen seg for å fortsatte der Prima Vera slapp. For ikke å bli så mye forbundet med Prima Vera ga Herodes Falsk innledningsvis ut to solo-plater. Slik kunne folk kjefte seg ferdige på dem, før han og Tom kom sterkt tilbake som Falsk & Mathisen. Og de to sparte ikke på kruttet. Det ble nærmest et mål å terge på seg alle som var politisk korrekte.

Elsket å bli hatet

- Vi var så lei av norsk underholding på radio, tv og plater på den tiden at vi ble perverst opptatt av å lage humor som ikke var allment akseptert. For oss var det en ære at "syforeningsfolk" ikke likte oss, forteller Herodes Falsk.

Selv om syforeningene nok ikke var deres største fans, bygget de seg snart opp en trofast tilhengeskare. Plater som "Hubaluba", "Fylla har skylda" og "Alle fine damer har ei stygg venninne", ble store suksesser. De to ga også ut plater som de forfyllede alter egoene Viggo & Reidar samt discokongene Børre & Gibb.

I tillegg til flere tv-serier på TVNorge og TV3, spilte de i 1988 inn filmen "Showbiz". Filmen ble slaktet så til de grader, at den i dag er for kultfilm å regne. Så dårlig likt var den av kritikerne at da den kom på video, saget Pål Bang Hansen over den med motorsag på tv.

Med stjerner i siktet

Mens Tom Mathisen og Herodes Falsk fortsatte med humor, og brukte enhver anledning til å komme med sleivbemerkninger om Jahn Teigen i show og media, var Jahn lite aktiv de første årene etter Prima Vera.

Først da han ble tilbudt programlederjobb i "Midt i smørøyet" på NRK, tok han for alvor steget tilbake i manesjen. Han ga ut sitt mest suksessrike album "Klovn uten scene" i 1989, og fortsatte programlederkarrieren i TV 2 med "Stjerner i siktet".

I dette programmet følger vi Teigen, Falsk og Mathisen i årene etter Prima Vera-oppløsningen i 1984 og frem mot gjenforeningen i 2000.

På TV 2 lørdag 27. november 2004 kl. 20.00 og 20.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere