RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sult truer millioner

Sist oppdatert:
Millioner av mennesker i Sahel-regionen i Afrika risikerer å sulte i år, frykter EU.

Dakar (NTB-Reuters):- Vi snakker om en krise av enorme proporsjoner, sier Brian O?Neill, regional leder for unionens bistandsorgan ECHO.

Han understreker at det fortsatt er mulig å unngå katastrofe, men da må det handles raskt.

- Hvis vi jobber raskt nok, og tidlig nok, så vil det ikke bli sult. Hvis vi ikke handler, så er det stor risiko for at det kan skje, sier han.

Underernæring har lenge vært en trussel mot befolkningen i Sahel, som strekker seg langs den sørlige randen av Sahara-ørkenen. Men enkelte eksperter mener problemet er blitt verre som følge av klimaendringene.

Myndighetene i Niger bekreftet torsdag at halvparten av landets befolkning risikerer matmangel i år på grunn av en nedgang i kornproduksjonen. Den nigerske regjeringen mener likevel at den har matreserver nok til å ta seg av sine aller mest utsatte innbyggere.

Brian O?Neill sier det er mulig at de store ressursene som giverland har brukt i Haiti etter jordskjelvet der, kan gjøre det vanskeligere å bidra med nok penger til landene i Sahel-regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere