RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sulteforet på dybde

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Tonje Steinsland tror mennesker er sulteforet på dybde. Derfor har hun laget et program som byr på åpenhet, refleksjon og samtale.

Ikke ett arkivklipp. Ingen musikk. Kun to stoler, to kamera, og Tonje Steinsland med et menneske som kan gi av sine erfaringer i livet. Mandag er det premiere på programserien «Tonje Steinsland møter...»

Nonne og gjengleder

- Det er en krevende form. Jeg har ingen forberedte spørsmål, og ingen slagferdige kommentarer på lur for å løse på stemningen. Dette er ikke et talkshow. Vi snakker sammen på ordentlig, og det gjør man ellers aldri på tv, sier Tonje Steinsland, som møter åtte svært ulike mennesker i programserien.

- Alt fra en kontemplativ nonne som viet sitt liv til Gud som 18-åring, til et gjengmedlem fra Holmlia som har hatt barnevernet på nakken hele livet. Fellestrekket er at disse menneskene slipper til med refleksjoner over hva livet er, og hva livet har gjort dem til, sier Steinsland.

Tonje Steinsland kaller programmene for «samtaler», ikke «intervjuer».

Ikke forberedt

- Jeg bruker mitt eget referanseapparat og har ingen forberedte spørsmål. Jeg har heller ikke et klart mål for hvor samtalen skal ende. Jeg tror samtalene ville miste tilstedeværelsen om de var for styrt og planlagt.

- Er det triste historier vi får høre?

- De fleste programmene inneholder både triste og morsomme historier. Alle snakker helt personlig om sine livserfaringer. Jeg vil først og fremst beskrive samtalene som interessante, relevante og til ettertanke.

Slet med depresjon

Tonje Steinsland samtaler med åtte personer i programserien. Først ut er standup-komiker og småbarnsmor Rigmor Galtung, mest kjent for sine glimrende politiker-parodier av b.l.a. Gro Harlem Bruntland, Kristin Halvorsen og Siv Jensen.

For tre år siden var hun på toppen av sin komikerkarriære, oppdragene sto i kø og lovordene var mange. Men privat slet Rigmor med en alvorlig depresjon som til sist førte henne inn i en psykose og innleggelse på psykiatrisk avdeling.

I en usedvanlig åpen og nær samtale beskriver hun denne opplevelsen som skulle komme til å forandre livet hennes, og føre henne nærmere det som er hennes egen, indre kjerne.

Respons på programmet kan rettes til oss per e-post: mhe@tv2.no

På TV 2 mandag 13. desember 2004 kl. 22.40.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere