*Nettavisen* Nyheter.

Sultestreikende fengslet aktivist i Bahrain innlagt

Manama (NTB-Reuters): En fengslet bahrainsk aktivist som har sultestreiket i 58 dager, ble fredag innlagt på sykehus og matet intravenøst etter at helsetilstanden ble kraftig forverret.

- Tilstanden hans er forverret. Blodtrykket hans har gått ned, og han får intravenøst, sier Mohammed al-Jishi, som er menneskerettsforkjemperen Abdulhadi al-Khawajas advokat.

Ifølge Jishi er aktivisten sendt til militærsykehus.

I hovedstaden Manama støtte rundt 5.000 demonstranter sammen med politiet fredag da de protesterte mot fengslingen av Khawaja og krevde at han blir løslatt.

Khawaja, som også har dansk statsborgerskap etter mange år i eksil i landet, ble dømt til livsvarig fengsel av en militærdomstol i Bahrain i juni i fjor. Ifølge dommen oppfordret Abdulhadi al-Khawaja til voldsbruk under fjorårets demokratiopprør mot Bahrains eneveldige hersker, kong Hamad bin Issa al-Khalifa.

Amnesty avviser dette og slår fast at det ikke er lagt fram noen beviser, verken for at Khawaja selv brukte vold eller at han oppfordret andre til å gjøre det. Organisasjonen hevder at Khawaja ble torturert under avhørene og tvunget til å tilstå. Også i fengselet skal han ha blitt utsatt for tortur og mishandling. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.