RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sultestreikende Vest-Sahara-aktivist til sykehus

Lanzarote (NTB-AFP): Frigjøringsaktivisten Aminatou Haidar er lagt inn på sykehus, en måned etter at hun innledet en sultestreik i protest mot at hun ikke får reise hjem til Vest-Sahara.

En av hennes rådgivere, Eli Escobar, sier at hun ble fraktet i ambulanse til sykehus i Lanzarote kort etter midnatt natt til torsdag. Hun ba selv om legehjelp på grunn av kvalme og magesmerter.

På sykehuset opplyses det at hun er alvorlig dehydrert, men at hun ikke vil bli tvangsmatet.

Haidar innledet sultestreiken på flyplassen i Lanzarote på Kanariøyene 16 november etter at myndighetene i Marokko nektet henne å vende hjem til Vest-Sahara.

Den 42-årige tobarnsmoren og aktivisten var på vei hjem til Laayoune etter å ha mottatt en menneskerettighetsutmerkelse i USA.

Vest-Sahara ble okkupert av Marokko etter at det fikk sin selvstendighet fra Spania i 1975. Polisario-fronten har siden kjempet for at territoriet skal løsrives og bli et selvstendig land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere