RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sunde raider Voice (Ny3)

Sist oppdatert:
Olav Nils Sunde raider kleskonsernet Voice, som ledes av Johnny Austad (bildet). Sentrale aksjonærer har sagt ja, og kursen er den høyeste siden 1998. Dermed er enda et selskap på vei bort fra børsen
Oppdatert med kommentar fra O.N. Sunde, kursutvikling og bakgrunn. Videre oppdatert med nye aksjekjøp

O.N. Sunde AS har i dag inngått avtale om kjøp av 10.252.313 aksjer i Voice til kurs 18,50, ifølge en børsmelding.

Først meldt O.N. Sunde AS at de hadde kjøpt 10.252.313 aksjer, tilsvarende 61,9 prosent i Voice ASA. Senere ble det imidlertid klart at Sunde & Co har en andel på 66,8 prosent av Voice-aksjene.

Dermed er det utløst tilbudsplikt, og det er Sundes intensjon å gi samtlige aksjonærer samme tilbud i henhold til lovens frist.

Meldingen innebærer etter alt å dømme at tilbudet til øvrige aksjonærer også vil være 18,50 kroner.

Ifølge separate meldinger har de to sentrale aksjonærene, Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding, og Johan H. Andresens Ferd Invest solgt. Det samme har Norsk Vekst gjort.

Ola Mæle har kjøpt en betydelig aksjepost til 14,45 kroner på en termin fra Ferd, og videresolgt denne, pluss litt til, til 18,50 kroner, ifølge en melding.

Av børs

Finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde sier til iMarkedet at planen er å ta selskapet av børs hvis man får stor aksept på tilbudet.

- Vi synes vi har gitt en god pris, sier Paulsen.

Han begrunner kjøpet med at selskapet er veldrevet og opererer i et massemarked, hvor O.N. Sunde allerede opererer gjennom fergevirksomheten i Color Line.

Paulsen ser likevel ikke store synergier her, og sier dette ikke har vært noen drivende kraft bak kjøpet.

Han sier man vil bygge på dagens strategi, og ønsker å beholde dagens ledelse i Voice.

Ifølge Paulsen har det ikke vært kontakt med andre aksjonærer enn dem som nå har sagt ja. Med andre ord har man så langt ikke fått nei fra noen aksjonærer.

Kursoppgang

En kurs på 18,50 kroner verdsetter selskapet til 307 millioner kroner. Kursen er den høyeste siden 1998. I mellomtiden har aksjen på det laveste vært nede i 5,50 kroner.

Siden slutten av august har den imdlertid steget markant, fra rundt 12 kroner, til en sluttkurs på 15,90 kroner i går.

I formiddag handles aksjen til 18,60 kroner, etter å ha vært helt oppe i 19 kroner, etter at Sunde-kjøpet ble kjent.

Voice har de siste årene snudd minus til pluss, men slet i vår. Andre kvartal ga et overskudd før skatt på 2,2 millioner, mot 4,5 året før. Omsetningen falt fra 162 til 154 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere