RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sunde utløser budplikten i Gresvig (Ny)

Sist oppdatert:
Ålesundsinvestoren Olav Nils Sunde har i dag kjøpt seg over 40 prosent i sportsbutikkkjeden Gresvig og må nå vurdere å sette frem et pliktig tilbud. Selgere er ledende ansatte
Det er en post på 498.000 aksjer i Gresvig som Sunde har kjøpt via sitt investeringsselskap ONS Invest AS som utløser budplikten. Aksjene ble kjøpt på kurs 45,50 kroner.

Sunde har konsolidert nå 41,72 prosent av aksjene i Gresvig, og er dermed over lovens grense for å fremsette et pliktig tilbud på 40 prosent.

Sunde har ifølge meldingen foreløpig ikke bestemt seg for om et pliktig tilbud vil bli fremsatt. Sunde har nå fire uker på seg til å vurdere om han vil sette frem et pliktig tilbud, eller selge seg under 40 prosent igjen.

- Dersom ONS Invest AS med konsoliderte parter i løpet av denne fire ukers perioden reduserer sin andel av aksjene og stemmene til 40 prosent eller mindre, vil det
ikke være slik tilbudsplikt, og pliktig tilbud vil således ikke bli fremsatt, skriver ONS Invest i en kort melding.

Olav Nils Sunde er styremedlem i Gresvig ASA.

De ansatte solgte

Det er de ledende ansatte i sportsbutikkjeden som er selgerne av dagens store post til Sunde. Adm. direktør Rolf Gullestad solgt alene 245,500 aksjer til Sunde i dag, og tømte seg i likhet med de andre ledende ansatte for alle aksjer.

Gullestad understreker at det ikke ligger noen dramatikk i at hele ledelsen velger å selge sine aksjer samtidig. Han mener transaksjonen må sees i sammenheng med selskapets opsjonsprogram.

- I forbindelse med at flere i Gresvigs ledelse utøvde sine opsjoner for kort tid siden ble det utløst en opsjonsgevinst som medfører skatteplikt. Ledelsens aksjesalg er utelukkende relatert til privatøkonomiske disposisjoner, skriver Gullestad & Co i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere