Gå til sidens hovedinnhold

Sundvolden: - Vår jobb er å lage gode rammer

Sundvolden (NTB-Wenche Schjønberg): Sundvolden Hotell huset overlevende, etterlatte og pårørende etter Utøya-massakren i fjor. I år kommer mange av de samme tilbake til hotellet for å spise lunsj i forbindelse med at de besøker Utøya 22. juli.

- Vår viktigste jobb er å sørge for gode og verdige rammer rundt arrangementet. Jeg tenker at det er det vi kan gjøre, sier Ann Helen Løvstad til NTB.

Hun koordinerer arrangementet søndag. Også i fjor var hun sentral i hotellets møte med katastrofen da hun som vaktansvarlig plutselig måtte ta imot på det meste opptil 900 mennesker som var berørt av terrorhandlingene.

- Det tegnet til å bli en rolig helg. Vi hadde få gjester, og jeg var egentlig i ferd med å gå hjem. Så kom nyheten om bomben i Oslo og vi ble stående og snakke og følge med på nyhetene. Så kom vaktmesteren vår løpende og sa: «Nå skyter de på Utøya». Da tenkte jeg at dette blir vi involvert i på en eller annen måte, sier hun.

Involvert ble hotellet i aller høyeste grad. Først ble det etablert et lite mottak av overlevende på bensinstasjonen nedenfor Sundvolden.

- Jeg så det og tenkte, kom heller hit. Men ikke før var tanken tenkt så kom kommunelegen på døra og spurte om vi kunne opprette mottak her, sier Løvstad. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?