Sunn mat blir dyrere

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Kjedene stopper sunn mat på grunn av priskrigen.

07.11.11 09:58

(SIDE2): Priskrig på nøkkelhullvarer gjør at merker fjernes - noe som gjør at du må betale mer for sunn mat, skriver Aftenposten.no .

Flere matkjeder taper penger på å selge nøkkelhullmerkede varer. Det fører til at nøkkelhullmerket fjernes fra varer som allerede er merket.

Matkjeden Kiwi kuttet i vinter momsen på nøkkelhullvarer og dagligvarekjedene havnet i en priskrig. Resultatet er at kjedene taper penger på nøkkelhullvarer, og vil ha færrest mulig av dem i hyllene.

Avisen skriver at leverandører har blitt oppfordret av kjedene til ikke å forsøke å selge dem nye nøkkelhullsvarer. I stedet fjernes nøkkelhullmerket på varen og dermed forsvinner også rabatten på varene hos alle kjedene – inkludert Kiwi.

- Beklagelig
Helsedirektoratet har lenge hatt fokus på at sunn mat skal bli billigere og dersom denne utviklingen fortsetter kan det motsatte altså skje.

- Vi synes det er beklagelig dersom det er slik at noen leverandører lar være å merke varene med nøkkelhull. Det går først og fremst utover forbrukerne, som ikke får informasjon om sunnere varer ved at varene er nøkkelhullsmerket, sier avdelingsdirektør for nasjonalt folkehelsearbeid i Helsedirektoratet, Anne Hafstad til avisen.

Ønsker nøkkelhull
Da Side2 nylig var på seminar om nøkkelhullsmerkingen i regi av Teknologisk matforum var det delte meninger omkring merkeordningen, fra bransjen selv. De fleste ønsket derimot å innføre nøkkelhull der kriteriene lå til rette for det.

LES ALT OM NØKKELHULLSMERKING HER:

Får ikke nøkkelhull - - Inneholder ikke nok fett

Er varene sunne? - Nei, det er ikke bare sunt

Hva er sunnest? - Sunn frokostblanding?

Er det bra? - Nøkkelhull ikke bra nok

Priskrigen - - Vil skvise ICA med priskrig

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.