*Nettavisen* Nyheter.

Sunt er ikke alltid lettest

Foto: (Side2)

Såkalt nøkkelhullmat kan inneholde flere kalorier enn ferdigretter.

07.04.10 08:10

(SIDE2:) Fjordland lanserte nylig den nøkkelshullmerkede serien «Fjordland – Ett lett valg».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Må være fullverdig måltid
Men ikke all maten i denne serien er lettere enn de vanlige ferdigrettene, skriver VG. Flere av rettene i den såkalte nøkkelhullserien med torsk og laks inneholder nemlig flere kalorier enn ferdigrettene med fisk i samme serie som ikke er nøkkelhullmerket.

Årsaken til dette er at myndighetene krever at det er en nedre grense på minimum 400 kalorier per porsjon for ferdigretter. Øvre grense ligger på 750 kalorier, skriver avisen. Ferdigretter som kan smykke seg med nøkkelhullmerket oppfyller derfor kriteriene for et fullverdig måltid. Det betyr ikke at de er lettere.

Da Side2 for en stund siden testet hvilke ferdigmiddager som er sunnest, sa ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody.no at en middag bør inneholde 600 kalorier. Hun kåret Fjordlands «Kokt laks med urtesaus og poteter» på grunn av kaloriinnhold og sunt fett.

LES MER:Den sunneste ferdigmiddagen

Hvilken smaker best?
Derimot, skriver VG, er det ikke så enkelt å vite for forbrukeren at slagordet «Et lett valg» som pryder Fjordlands nye nøkkelmerkede retter faktisk er mer kaloririke enn andre ferdigvalg i samme serie.

Side2 testet nylig hvor godt Fjordland-middagene som er på markedet i dag smaker. Ifølge testpanelet er det stor forskjell på kvaliteten på Fjordland-middagene. Selv om personlig smak og meninger farger analysen av de ulike rettene, var gruppen ganske samstemt når det kom til produktets kvalitet.

SE DEN STORE TESTEN HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.