Sunt for kvinner å svelge sæd

Foto: Thinkstock.com

Sædvæsken kan gjøre deg lykkeligere.

23.11.13 16:29

(SIDE2): Den gråblanke væsken inneholder flere stoffer som kan forebygge depresjon og få deg i bedre humør .

Antidepressiva

Ifølge en studie fra The State University of New York inneholder mannens sperm flere gunstige stoffer som blant annet får deg i bedre humør og som gjør at du sover bedre. Forskerne hevder også av kvinner som utfører oralsex regelmessig scorer bedre på kognitive tester og har mindre sjans for å bli deprimert, skriver Daily Mail.

293 kvinner deltok i studien der de fylte ut spørreskjemaer med spørsmål om deres sexliv.

En av de tydeligste forskjellene i studien var at kvinner som hadde sex med menn som ikke brukte kondom viste færre tegn og symptomer til depresjon sammenlignet med kvinner som normalt hadde samleie med menn som brukte kondom.

De ansvarlige i studien forklarer at sæd inneholder blant annet ulike hormoner som er med på å påvirke både trøtthet og psykiske lidelser som for eksempel depresjon.

Tidligere forskning har også vist at kvinner som velger å utføre munnsex og som svelger sæden, har bedre konsentrasjon og presterer bedre når det gjelder kognitiv funksjon, skriver den britiske avisen.

Næringsrikt?

Ifølge Kondomeriets nettside inneholder sperm cirka 150 mg proteiner, 11 mg karbohydrater, 6 mg fett, 3 mg kolestrol, magnesium, kopper og sink.

De påpeker også at det mannen spiser påvirker lukt og smak av spermen. Sterkt krydret mat, kaffe, øl og røyking sies å gi dårligere sædsmak, mens frukt som mango, ananas og nektariner, samt mynte og te er matvarer som gir en bedre sædsmak.

LES OGSÅ: - Kvinner har mindre glede av tilfeldig sex

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.