*Nettavisen* Nyheter.

Sunt hos hurtigmatkjedene

Salater, wraps og grove baguetter med kylling supplerer burgerne hos hurtigmatkjedene.

10.06.08 11:15

(SIDE2): - Kylling blir stadig viktigere for oss. Folk er blitt opptatt av kosthold og ernæring, spesielt de siste fire årene. Mange ønsker nå sunne alternativer, selv unge gutter, sier kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto i McDonalds Norge AS til nyhetsbyrået Newswire.

Hos konkurrenten Burger King går det mye i bagetter med kylling, og Fedon King Chicken, grillet kyllingbryst i grovt brød.

Les saken: Den sunneste søppelmaten

- Kylling overtar
- Vi er veldig glad for at hurtigmaten blir sunnere og at norsk kylling overtar stadig flere retter på hurtigmatstedene, sier ernæringsfysiolog og direktør Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men, ikke la deg lure av at råvaren er kylling. Den kan nemlig være like usunn som kjøttburgeren, og fritert kyllingburger med dressing hos Mc Donalds er en av verstingene kalorimessig.

Les saken: Den feteste burgeren

Likevel er det blitt enklere å spise sunt hos hurtigmatkjedene.

Unngå fete dressinger
- Grillet er mye bedre enn stekt og fritert. Unngå salater og bagetter med fete dressinger, og velg grovt bakverk der det er mulig, som grove bagetter og grove hamburgerbrød, mener Kringlebotn.

Det er også blitt enkelt å bytte ut pommes frites med frukt og grønnsaker mange steder.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.