RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super kameratelefon

Sist oppdatert:
Nokia har endelig levert en lekker telefon igjen. 7610 er den beste kameratelefonen på markedet i dag, men hvordan gjør den det på andre områder?

Med innebygd kamera på én megapiksel kan du endelig begynne å ta bilder med mobilen som holder en fornuftig kvalitet.

TV 2 Nettavisens tester hadde med seg mobilen på ferie, og knipset en masse bilder – som også ser greie ut ferdig printet på fotopapir i vanlig størrelse.

Nå erstatter ikke 7610 på langt nær det vanlige digitalkameraet, men endelig er det mulig å ta et snapshot av rekespising på kaikanten eller annet sommertidsfordriv med mobilen som du likevel alltid har med deg – og få bilder som er verdt å ta vare på i tillegg.

Super skjerm
At Nokia har satset mye på bilder og bildekvalitet vises også på skjermen til 7610. Utrolig skarp og viser bildene du har tatt med svært god fargegjengivelser.

Telefonen har også mye minne, noen som trengs dersom du vil ta mange bilder i høyeste oppløsning. Innebygd har du 8 MB å fylle, og i tillegg kommer 7610 med et minnekort på 64 MB ekstra.

Mye minne til tross, forbered deg på å måtte tømme telefonen ganske ofte dersom du er glad i å ta bilder eller liker å laste ned sanger og så videre.

Da kan du enten bruke den medfølgende USB-kabelen og Nokia PC Suite for å flytte filer til PC-en, eller du kan sende dem per e-post til deg selv. Kjekt når PC-en står en helt annen plass enn det du befinner deg på.

Det følger også med en SE-versjon av Adobe Photoalbum.

Enkelt oppsett
Du finner en haug av funksjoner og applikasjoner i 7610, men den beste er kanskje setup wizard, som enkelt setter opp telefonen din for mms, wap og internett.

Ellers får du Operas nettleser for HTML (du har med andre ord skikkelig internett på 7610), e-post med mulighet for å laste ned vedlegg, Blåtann, du har et eget program for å redigere videoene du tar med det innebygde kameraet, blogg-funksjon og du har Real Player for musikk og medieavspilling

Det som derimot ikke er standard er stereolyd til mp3-spilleren, noe som irriterer. I tillegg kan du ikke bruke vanlige øreplugger i 7610, men trenger et eget Nokia-headset som går i USB-inngangen.

Konklusjon
Musikkmangel til tross, alt i alt kommer Nokia høyt opp på lista over de beste telefonene på markedet i dag i konsumentsegmentet.

Den kan ikke måle seg helt med råtassen K700i til Sony Ericsson i ytelse, men tjener kraftig på det meget gode innebygde kameraet. Dersom du ser etter en slank og elegant telefon som duger til å ta bilder med, er Nokia 7610 definitivt noe for deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere