*Nettavisen* Nyheter.

Super-Sagan deler sesongen i to

Foto: Tim De Waele (@TDWSport)

I andre del vil han forsvare den grønne trøya fra Tour de France.

20.01.13 14:27

Peter Sagan hadde et fantastisk fjorår. Det kulminerte med tre etappeseire i Tour de France. Ingen andre var i nærheten av å true han i kampen om den grønne poengtrøya.

I år vil 22-åringen forsvare trøya fra fjorårets Tour de France, men han har andre store mål før årets høydepunkt i juli.

- Jeg vil vinne en klassiker, forteller han til Gazzetta dello Sport, via Cyclingnews.

Nær en klassikerseier i fjor
I fjor var slovaken nære på å vinne flere av de største klassikerne. I Milano-Sanremo klarte han ikke å følge Cancellara da han rykket. Bak de tre utbryterne vant han spurten om fjerdeplassen. Han fulgte opp med andreplass i Gent-Wevelgem og femteplass i Flandern rundt. Tom Boonen vant begge de to brosteinsklassikerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Deretter sto han over Paris-Roubaix, før han spurtet til pallplass i Amstel Gold Race. I år ønsker han å vinne en av de store klassikerne.

- Milano-Sanremo er mitt første mål i år. Jeg drømmer om å vinne Paris-Roubaix en gang i framtiden, men i år er Milano-Sanremo det største målet for vårsesongen.

Står over Paris-Roubaix
I fjor valgte supertalentet å stå over Paris-Roubaix for å ikke gape over for mange ritt. Han gjør det samme i år. Det er den klassikeren med flest kilometer på brostein, i tillegg er det ei flat løype. Sagan er en sterk rytter til å bare være 22 år, og viste i Tour de France at han kan være sterkere enn Cancellara i korte, bratte bakker. Det gjør at Flandern rundt passer han bedre enn Paris-Roubaix. Der har han store forhåpninger om å komme på pallen i år.

- I fjor var jeg ikke i nærheten av å vinne «De Ronde,» men jeg var heller ikke langt unna. I år vil jeg gjøre det bra der, og jeg håper å vinne et monument som Flandern rundt, forteller han.

Oppkjøringen til Tour de France
Etter klassikerne retter Sagan fokus mot touren, og han skal bruke Tour of California og Sveits rundt som oppkjøring. Han syklet de samme rittene i fjor. Da vant han tre poengtrøyer på stripe. Slovaken var suveren i massespurtene i California og i Sveits, før han reiste til Frankrike og slo knockout på Cavendish og Greipel i kampen om den grønne trøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I år følger han omtrent det samme rittprogrammet. 22-åringen fortsetter med det som har fungert for han. Om det er godt nok til å vinne et monument vil vi vite om noen måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.