RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Stavrum.

Super-Susanna tar nytt jafs av Norge

Sist oppdatert:
Svensk næringslivs superkvinne fortsetter norskeraidet.

Administrerende direktør i den svenske investeringsgiganten Ratos, Susanna Campbell, slår til med nytt stort oppkjøp i Norge.

Ratos kjøper 73 prosent av aksjene i det norske entreprenørselskapet HENT og betaler totalt 725 millioner kroner for oppkjøpet.

Selgere er den norske boligutvikleren Heimdal Gruppen (36 prosent), selskapets ledelse (22 prosent) og et antall finansielle investorer (Bergan AS, Nordenfjeldske Management AS, Consensus Invest AS og Karpus AS). Ledelsen øker sin eierandel til cirka 27 prosent i forbindelse med transaksjonen.

HENT er Norges femte største entreprenørselskap med prosjekter over hele landet. Hovedfokus for selskapet har vært nybygg av offentlige bygg og næringseiendom. Selskapet fokuserer på prosjektutvikling, prosjektledelse og innkjøp, skriver selskapet i en pressemelding. Hents omsetning i 2012 var cirka 2,9 milliarder kroner og hadde et driftsresultat (EBITA) på 98 millioner kroner. Selskapet har cirka 490 ansatte .

- En meget interessant investering
- Selskapet har en fokusert forretningsmodell med en fleksibel kostnadsstruktur og en sterk posisjon på det voksende norske byggemarkedet. Selskapet har lyktes med å vinne mange prosjekter og har i dag en rekordstor ordrebok som gir god synlighet rundt salgsutviklingen for de nærmeste årene. Byggemarkedet er syklisk, men forretningsmodellen gir selskapet gode muligheter til å tilpasse kostnadene til etterspørselen og håndtere variasjonen i bransjen. Sammenlagt gjør dette HENT til en meget interessant investering for Ratos. Vi ser frem til å fortsette å utvikle selskapet sammen med selskapets erfarne og dedikerte ledelse, sier Campbell.

Kjøpet er avhengig av berørte myndigheters godkjenning og beregnes sluttført senest i løpet av tredje kvartal 2013 .

Eventyrlig ferd
39-årige Campbell, som på kort tid har steget helt til topps i svensk næringsliv. Allerede før hun formelt overtok sjefsjobben i Ratos i 2012 ble hun kåret til Sveriges mektigste forretningskvinne av Veckans Affärer.

Les mer om Susanna Campbell i «Det store intervjuet» som publiseres på Nettavisen lørdag 25. mai

Ratos har inntil nå holdt en lav profil i Norge. Men selskapet har allerede skaffet seg store eierposter i Håg, Jøtul og Arcus.

Selskapets historie går tilbake til Sveriges første jerngrossist – Søderberg & Haak, som så dagens lys i 1866. I 1934 ble investeringene skilt ut til Ratos, som er forbokstavene til Ragnar og Torsten Söderberg.

Det har vært en eventyrlig ferd: Investerte du 1.000 kroner da Ratos startet opp, har du verdier for over syv millioner kroner i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere