Super vin til krabbe

Foto: Sara Johannessen (NTB Scanpix)

Spennende og smaksrik drue fra Spania.

(SIDE2): Albariño er en herlig drue fra området Rias Baixas i Spania som ligger nord-vest i landet, mot grensen til Portugal. Her er klimaet fuktig med kjølige og våte vintre, og varme somre. Hvitvinen som lages er elegante, friske og fruktige, og kan tidvis minne om Riesling i smaksbildet.

Det lyse kjøttet i krabbeklørne er søtlig, men den kraftigere innmaten i krabbeskjellet som gjerne kombineres med sitron og majones skriker etter vin med høy friskhet. Og det har denne druen. Albariño er en veldig godt valg til høstens krabbesfest - på grunn av fyldighet, høy syre og stor fruktighet.

Hvis du vil utfordre smaksløkene litt og har lyst på «noe annet», så test gjerne den friske hvitvinen fra Spania. Du vil ikke angre!

Dette er Side2s valg i helgen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Paco & Lola Albariño 2011, Spania
(#5142901, kr 154,90. Basisutvalg)

Lys gulgrønn i fargen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dufter frisk av sitrus og grønne eple med noe urterpreg. Høy syre kombinert med bittelitt sødme gjør denne svært lettdrikkelig. God fyldighet. En virkelig frisk, fruktig og leskende hvitvin med grønne epler, litt fersken og mineraler i en medium lang og fersk ettersmak. Litt bitter i slutten.

Drikkes ung.

En herlig vin med et fabelaktig og gøyalt flaskedesign.

Laget på 100% Albariño.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.