RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superår for Røkke

Sist oppdatert:
Verdien av Kjell Inge Røkkes Aker-aksjer passerte i går for første gang 10 milliarder kroner. 2005 ser ut til å bli det beste året noensinne for Kjell Inge Røkke, som nå kan registrere at hans Aker-aksjer for første gang er verdt mer enn 10 milliarder kroner
Som om ikke det er nok kan Røkke glede seg over et utbytte på 687 millioner kroner til jul-

Siden årsskiftet har verdien av hans aksjer steget fra 2,2 til 10,2 milliarder kroner. Det gir en verdistigning på 8 milliarder - eller en prosentvis avkastning på fantastiske 364 prosent, skriver Aftenposten.

Det er ikke mer enn drøye to år siden at Røkkes selskaper balanserte på randen av konkurs.

Den utrolige snuoperasjonen kan han takke både en rekordhøy oljepris og en særs vellykket finansiell og industriell restrukturering. I går falt det siste leddet på plass. Da mottok Kværners tidligere aksjonærer 1,0935 Aker-aksje for hver aksje de hadde i Kværner. Aksjene i Aker er oppgjøret i forbindelse med fusjonen av de to selskapene, skriver Aftenposten.

Den eneste gjelden Røkkes aksjeeiende selskaper har, er på 583 millioner kroner til tidligere minoritetsaksjonærer. Denne gjelden vil Røkke få gjort opp i forbindelse med utbyttet fra Aker/Kværner-fusjonen, og det med 100 millioner kroner til overs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere