Gå til sidens hovedinnhold

Superbillig HD til Xbox 360

HD-DVD har gitt opp markedet og nå dumpes produktene.

Mange eiere av Xbox 360 har lenge siklet på HD-DVD-spiller til konsollen. Da en ekstern spiller har kostet 1500 kroner har mange derimot valgt å stå imot lysten.

Les også:
- Blu-ray klar for Xbox
- Spillene vi venter på
- Nye konsoller om to år

Nå gir derimot Microsoft opp HD-DVD og dumper sine gjenværende spillere til spottpris.

Gir opp HD-DVD

Microsoft annonserte nylig at de gir opp sin satsning på HD-DVD. Beslutningen kom som en naturlig følge av at Toshiba selv kastet inn håndkle.

- Som et resultat av Toshiba, film-studioer og butikkjeder sin avgjørelse, har Microsoft bestemt å trekke sin støtte til HD-DVD formatet. Vi kommer ikke lenger til å produsere nye HD-DVD spillere til Xbox 360. Vi kommer fortsatt til å gi produktstøtte og garanti for samtlige av Xbox 360 HD-DVD spillere i markedet, opplyser Tony Renstrøm fra Microsofts underholdningsavdeling i Norge til Teknofil.

HD-spiller til 500 kroner

Ironisk nok vil trolig forkastelsen av HD-DVD gi et godt salg av spillerne, bedre enn noengang. Nå faller nemlig prisene dramatisk. Snart vil de gjenværende spillerne på markedet koste under 500 kroner.

- Vi kommer til å redusere prisen på HD-DVD spilleren og dette vil være synelig i kanalen i de kommende ukene. Ny estimert utsalgspris vil være 499 kroner, men dette kan variere fra butikk til butikk. Med over 500 tilgjengelige HD-DVD filmer på markedet har vi tro på at dette er et godt tilbud som mange vil benytte seg av, forklarer Renstrøm.

Ingen planer om Blu-ray

Om Xbox vil skifte beite fullstendig og komme med støtte for Blu-ray i fremtiden vil han derimot ikke bekrefte. Det har gått rykte om at slike spillere vil komme i mai, men Renstrøm selv mener disse ryktene ikke skal tas for god fisk.

- Det er for tidlig å spekulere i om Blu-ray til Xbox 360 er noe vi kommer til å lansere i fremtiden, sier han.

Spill som står i sentrum

Han mener uansett HD-film vil ha liten innvirkning på salget av spillkonsoller. Her er det derimot, som navnet tilsier, spill som står i sentrum.

- Som vi har sagt tidligere så tror vi ikke at denne beslutningen vil ha noe som helst betydning for Xbox 360 som plattform, eller vår posisjon som markedsleder. HD-DVD er en av mange måter vil tilbyr HD-opplevelsen til forbrukere. Når det er sagt så viser all vår markedsdata at det er kvaliteten på spill og antallet spill som har og vil fortsette å selge spillkonsoller, påpeker han til slutt.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?