Superduper rosé

Foto: (Thinkstock)

Endelig vår og rosévin-tid!

(SIDE2): Rosévin blir mer populært for hvert år som går, og i fjor viser ferske tall at polsalget økte med hele 12,5 prosent fra året før. Fransk rosévin er det aller mest populære, med Italia på en god annenplass.

Rosé passer veldig godt til kosevin i solen, men går også godt til grillet fisk og skalldyr. Rosa vin er glimrende til både spekemat og tapas. Har vinen høye syre går den supert til lyst kjøtt på grillen, hvis de har mer sødme passer rosa drikken til salater med masse tomater i for eksempel.

Mai har tradisjonelt vært måneden da rosévinene finner veien inn i hyllene, og selv om det ikke bugner over av nyheter i basisutvalget, så kommer det en rekke roseer man kan få på bestilling.

Castlet Vespa Rosé 2012 BIB, Italia
(#51748, kr 375. Bestillingsutvalg)

Klikk på bildet for å forstørre.

Og en gledelig nyhet er den ferske årgangen av Vespa-rosévinen, og kan med glede anbefale den til solrike terrassedager. Den er godt gjenkjennelig i Vinmonopolets hyller - treliter-boksen med bilde av en italiensk vespa med gjeng småjenter på er kjent for mange som både rødvin og hvitvin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne roséen er helt lys rødrosa i fargen. Medium intensitet på duft med preg av røde bær som kirsebær, sitrus og litt grønne urter. God friskhet med fin og tørr syre i en medium lang ettersmak. Litt lette urter og røde bær i slutten. Fin fruktighet og passelig saftig, men herlig tørr.

Ville valgt til hyggelig lag på terrassen.

Laget på 70% Barbera og Nebbiolo 30%.

Lanseres fra fredag 3. mai, i bestillingsutvalget finnes hele 392 roséviner og i år lanseres 27 nyheter,

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.