*Nettavisen* Nyheter.

Superenkelt shopping-triks kutter prisen på det meste

Penger sedler kroner krone seddel Foto: (DNB)

Tar du deg litt ekstra tid når du shopper online kan du spare mye penger.

14.01.14 21:32

Som Nettavisen NA24 omtalte i forrige uke er det mye penger å spare på å utnytte et mylder av rabattkoder ved online shopping. (Les mer i saken: Gratis «hemmelige» koder sparer deg for tusenvis)

På nettet er det imidlertid også mulig å utnytte et system der butikkene gir deg penger tilbake - spkalt cashback.

Mens rabattkoder kun virker i en butikk i en enkelt periode er cashback et system der du får du får rabatt hver eneste gang du handler.

For å få cashback må du registrere deg på en av mange cazhbacksider - for eksempel StartShop.no. (se stor oversikt her)

Trenger kun oppgi epostadresse
- StartShop.no har avtale med over 160 kjente nettbutikker som Hotels, Apollo, Zalando, Nelly, Ellos, Mpx, BliVakker, Blush, Expedia, Tanum og Proteinfabrikken. Det er gratis å være medlem og du trenger kun oppgi epostadresse og et selvvalgt passord. Opptjent cashback kan tas ut i form av VISA-gavekort som kan brukes over hele verden, opplyser daglig leder Trond Tjøntveit til Nettavisen NA24.

- Hvordan tjener dere penger på dette?

- StartShop.no får en provisjon av det StartShop-medlemmene handler for hos sine partnere. StartShop.no beholder en liten andel og betaler mesteparten tilbake til medlemmet som gjennomførte kjøpet. StartShop.no tilbyr også rabattkoder som du får i tillegg til cashback. Blant annet får du en ti prosent rabattkode hos Zalando og BliVakker, en rabatt som kommer i tillegg til syv prosent cashback hos Zalando og åtte prosent cashback hos BliVakker, sier Tjøntveit.

Stort potensiale i Norge
IfølgeTjøntveit opplyser brukere at de har økt sin netthandel som følge av at de har blitt medlem av StartShop.no.

- Grunnen til det er at de blir oppmerksomme på hvor mye de kan spare ved å handle på nettet fremfor i en vanlig butikk. Dette gir dem igjen enda mer cashback, sier han.

I dag er cashback-sider relativt ukjent i Norge. Men i større markeder er det svært utbredt. I Storbritannia går så mye som 20 prosent av all netthandel via Cashback-sider.

- Dersom det blir like stort i Norge, vil opp mot 20 milliarder kroner av omsetningen på nettet gå via cashback-sider, sie rTjøntveit.

Mange bekker små..
Ifølge privatøkonomiekspert Rune Pedersen i smartepenger.no er ikke cashbackrabattene veldig store, men fordelen er at det er svært enkelt å skaffe seg rabattene.

- Skal det bli mye penger av det må du være flink til å benytte deg av de små rabattene ofte, sier Pedersen.

Får du fem prosent rabatt på 1000 kroner, gir det en rabatt på 50 kroner. Skal du komme opp i 500 kroner, må du benytte deg av dette 10 ganger.

På smartepenger.no finner du et eget rabattsøk der du enkelt kan søke deg gjennom over 1800 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Her er rabattsøket

I rabattsøket kan du søke på tre forskjellige måter:

Søke etter hva slags produkt eller tjeneste du ser på, for eksempel forbrukerelektronikk, klær eller innboforsikring.

Søke etter hva den som har fremforhandlet avtalen (avtaleinnehaveren) har av rabattavtaler. For eksempel LO eller NAF.

Søke etter hvem avtaleinnehaveren har rabattavtale med. For eksempel Storebrand, eller Statoil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.