RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superfusjon med Orkla

Sist oppdatert:
Orkla og Alcoa vil slå sammen partenes aluminiumsvirksomheter.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Orkla og Alcoa har i dag signert en intensjonsavtale med sikte på å slå sammen sine virksomheter innen aluminiumsprofiler i et felleskontrollert selskap. Orkla vil være majoritetseier i selskapet som forventes etablert ved utløpet av 1. kvartal 2007.

De endelige eierandeler vil bli fastsatt på basis av kontantstrømmen fra de operative virksomhetene som skal slås sammen, står det i en pressemelding.

Partene forventer at selskapet senere blir børsnotert, for på denne måten å muliggjøre Alcoas intensjon om å selge seg ut av profilvirksomheten.

Profilvirksomheten i Orklas datterselskap Sapa AB består av 18 produksjonsenheter i 12 land og levert volum i 2005 var på ca 275 000 tonn. Enheten har ca 6 000 ansatte, og en omsetning på ca 9 milliarder kroner i 2005.

Alcoas virksomhet knyttet til aluminiumsprofiler har 22 produksjonsenheter i åtte land og levert volum i 2005 var på ca. 585 000 tonn. Enheten har ca 6 400 ansatte og en omsetning på ca. 13 milliarder kroner i 2005.

- Det felleskontrollerte selskapet vil bli en global leder i markedet for aluminiums profiler, med en estimert årlig omsetning på 26 milliarder kroner i 2006. Vi vil jobbe hardt for å realisere mulighetene i det nye selskapet, og legge forholdene til rette for videre ekspansjon. sier Ole Enger, styreformann i Sapa og konserndirektør Spesialmaterialer i Orkla, i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere