RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superhelg!

Sist oppdatert:
Spredte regnbyger sør og vest i landet fram til helga, men da blir det til gjengjeld sol for alle penga.

Nord-Norge får fint vær hele uka, men det kan komme en og annen regnskyll ved ettermiddagstider.

- Når det er såpass varmt i været blir det nokså ustabilt, og man kan få lokale ettermiddagsbyger på kvelden, sier vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center Frode Håvik Korneliussen.

Tropenetter
Nord-Norge: Temperaturene holder seg mellom 20-25 grader i indre strøk, langs kysten er det alltid litt kjøligere, i underkant av 20 grader. Natt til tirsdag var nok en tropenatt i Nordland, det vil si at temperaturene i løpet av natta aldri lå lavere enn 20 grader.

- I helga ser det ut til at temperaturene vil stige opp mot tjue grader i ytre strøk, for eksempel i Kirkenes. Det er ikke så ofte det skjer, sier Korneliussen.

Godvær for trønderne
Midt-Norge: Samme bilde som for Nord-Norge.

- Trøndelag får veldig bra vær hele uka, men med samme fare for ettermiddagsbyger. Temperaturene ligger mellom 20 og 25 grader. Vi ser det samme bildet til helga, sier Korneliussen.

Vått på Quarten
Vestlandet og Sør-Norge: Da TV 2 Nettavisen snakker med Storm klokka 10.30 tirsdag var været fint i Bergen, men et nedbørsområde er i ferd med å sige nordover. Det vil gi nokså grått vær til kvelden både vest og sør i landet.

- Det blir nok vått på Quart-festivalen i morgen, sier Korneliussen.

Torsdag og fredag blir det spredte regnbyger. Det er ikke snakk om store nedbørsmengder, og til helga blir det flott vær vest og sør i landet også.

- Temperaturene holder seg stabilt på 20 grader de fleste steder, bortsett fra onsdag mens regnværet står på. Da ventes noe lavere temperaturer, men det er kun forbigående.

- På Sørlandet stiger temperaturene gradvis over 20 grader torsdag og fredag, og vil holde seg over 20 grader gjennom helga.

25 + i Oslo
Østlandet: Områdene sør for Mjøsa får tilskyet vær i løpet av onsdag, og regn til kvelden. Samme situasjon på torsdag: været er fint om morgenen, men skyer til mot ettermiddagen i områdene sør for Mjøsa.

- Fredag og ut helgen ser det bra ut, med fint vær og stigende temperaturer. Det vil holde seg varmt hele tiden, og jeg vil tro Oslo kan få temperaturer over 25 grader i løpet av helga.

Helga
- Til helga blir det stort sett pent vær i hele landet. Det kan henge igjen noen regnbyger i sør og vest fredag og kanskje lørdag, men senere ser det fint ut for store deler av landet, med ganske høye temperaturer, sier Korneliussen.

Han spår 20 grader de fleste steder. Ytterst på kysten ved Møre og Romsdal kan det bli skyet til helga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere