Også i år har Nettavisen invitert gjesteredaktører til å sette dagsorden for den politiske dekningen i ukene fram mot kommune- og fylkestingsvalget.

Ved stortingsvalget for to år siden var det statsminister Erna Solberg, flere av statsrådene og partilederne som fikk prøve seg som politiske redaktører for en dag. I år er det lokalpolitikernes tur - men også i år har vi funnet politikere som er kjente for lesere over hele landet.

- For oss er det viktig å kunne utvide perspektivet i valgkampen. Og leserne elsker det, sier Stavrum.

Lan Marie Berg (MDG) er miljøbyråd i Oslo, og har markert seg som sterk tilhenger av sykkelstier, bilfritt byliv og manglende parkeringsplasser. Hun har også stått i bresjen for Oslo som miljøhovedstad i Europa, og åpner ballet som den første gjesteredaktøren allerede førstkommende mandag, den 19. august.

Trym Aafløy (FNB) er leder for Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Bergen, byen der det nye partiet har vært helt oppe på 20-tallet på meningsmålingene. Bompengemotstanderne er store flere steder i Norge, og vil prege den politiske dekningen i Nettavisen onsdag 21. august.

Alfred Bjørlo (V) er ordfører i Nordfjordeid. Han sitter også på Fylkestinget i Sogn og Fjordane, og har vært sentralstyremedlem i Venstre. Mange husker at han ble kalt «psykopat» av Trine Skei Grande, og blir av mange sett på som kandidat dersom partilederen skulle trekke seg etter valget. Bjørlo kommer fredag 23. august.

Heidi Nordby Lunde (H) er leder for Oslo Høyre, og er tidligere kjent for svært mange lesere som bloggeren Vampus. Hun er også leder i Europabevegelsen, og har sittet på Stortinget siden 2017. Hun er på plass som gjesteredaktør i Nettavisen mandag 26. august.

Bjørn Alfred Ropstad (KrF) er en av Norges mest populære ordførere, med nærmere 40 prosent av velgerne bak seg i Evje og Hornes kommuner i Agder. Han er også far til Kjell Ingolf Ropstad, som ble ny KrF-leder etter Knut Arild Hareides fall. Han er gjesteredaktør onsdag 28. august.

Mimir Kristjánsson (Rødt) kaller seg selv ordførerkandidat for Rødt i Stavanger, og er tidligere journalist og nyhetssjef i avisa Klassekampen. Han har også vært leder i Rød Ungdom, og vil helt sikkert vite å sette sitt preg på Nettavisen fredag 30. august.

Raymond Johansen (Ap) er den mektige byrådslederen i Oslo. Den tidligere rørleggeren sitter også i Sentralstyret for Arbeiderpartiet, og blir ofte nevnt som «kronprins» etter Jonas Gahr Støre. Han er gjesteredaktør i Nettavisen mandag 2. september.

Terje Søviknes (Frp) er ordfører i Os utenfor Bergen for andre gang, og var tidligere olje- og energiminister. Os har flere ganger blitt trukket fram som Fremskrittspartiets «utstillingsvindu». Han kommer onsdag 4. september.


Ada Arnstad (Sp) er leder i Senterungdommen, og stiller til valg i Trøndelag. Hun blir av mange regnet som et kommende stjerneskudd i partiet, og ja - hun er datter til Eli Arnstad, tvillingsøster til parlamentarisk leder Marit Arnstad. Hun kommer torsdag 5. september.

Inga Marte Thorkildsen (SV) er byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo. Hun er tidligere stortingsrepresentant, og har også vært nestleder i SV. Hun kommer fredag 6. september, og blir siste gjesteredaktør før valget.

Nettavisen har lang tradisjon for ordningen med gjesteredaktører. Ved stortingsvalget for to år siden var det disse som fikk prege valgkampen for en dag:

Knut Arild Hareide (KrF), Rasmus Hansson (MDG), Trond Giske (Ap), Audun Lysbakken (SV), Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), Trine Skei Grande (V), Marit Arnstad (Sp) og Bjørnar Moxnes (Rødt).