RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superlyd på dataspill

De nyeste dataspillene fra spillgiganten Electronic Arts blir en skikkelig lydopplevelse. Spillprodusenten følger filmbransjen og lanserer spill med den såkalte THX-teknologien.

THX er en lydstandard som ble utviklet av filmbransjens kanskje største petimeter George Lucas. Teknologien skal sikre publikum at lyden fremstår slik filmskaperen har tenkt, altså uten noen form for filter.

Denne teknikken har eksistert i filmverden i 20 år og tar nå skrittet over i dataspill. Spillgiganten Electronic Arts blir den første produsenten med THX-sertifiserte spill. Målet er at også andre spillprodusenter skal satse på lydteknologien.

Lydopplevelsen i dataspill har endret seg radikalt de senere årene og i dag er lyden nesten like viktig som den grafiske opplevelsen. Det sees tydelig på salget av lydanlegg til PC-er og spillkonsoller.

Electronic Arts slipper i løpet av høsten fem titler med THX-lyd. Først ut er ”Lord of the Rings: The Return of the King”, senere kommer også ”Medal of Honor: Rising Sun”, “Need for Speed Underground” og “James Bond 007: Everything or Nothing”.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere