Gå til sidens hovedinnhold

Superman, Spiderman og Hulken svever nå i Oslo fengsel

– Det var deilig å fokusere på noe annet; litt fri fra virkeligheten, sier en av de innsatte, som den siste tiden har latt kreativiteten løpe løpsk.

GRØNLAND: Deltakere på Grønland voksenopplæring får mulighet til å drive bedrift i forbindelse med utdanningstilbudet i Oslo fengsel.

En Ungdomsbedrift bestående av fire innsatte har tidligere designet og produsert nye T-skjorter med logo for fengselets aktivitetsbygg.

Denne uken var det besøkshagen på avdeling B som stod på agendaen; med en real ansiktsløftning som vil stå til evig tid.

– Besøkshagen ble tidligere benyttet til besøk med barn, og deres første møte med hagen var desverre en stor, grå, fæl mur.

Muren har nå blitt dekorert av en gruppe unge innsatte tilknyttet Ungt Entreprenørskap og Grønland voksenopplæringssenter, sier rektor Kristin Husby.

Hun er tydelig stolt over det kreative og grundige arbeidet som har blitt gjort.

– Besøkshagen har nå blitt til helte-hagen med helte-muren på bakgrunn av motivene som har blitt valgt.

Her finner man nå både Pippi Langstrømpe, Superman, Spiderman og Karlson på taket - side om side, svevende i universet, sier Husby.

LES OGSÅ: Satt ansikt til ansikt med massemorderen

Teknikk og arbeidsmetoder

Kunstner og kunstformidler Rita Rohdin Nyhuus ble engasjert over tre dager for å lære gutta mer om den kreative prosessen fra idé til gjennomføring.

Det ble Nyhuus' første møte med innsiden av Oslo Fengsel.

– Det ble tre intense dager med innføring i teknikk og arbeidsmetoder. Vi bruke mye tid på å lage sjablonger og det var et grundig arbeid som ble gjort, sier Nyhuus.

Hun hjalp til med Spiderman, men hadde selv ikke sett hele muren før åpningen denne uken.

– Jeg er så stolt av dem; de har virkelig jobbet! Det var en positiv og hyggelig gruppe å jobbe med og det er gøy når det blir så bra som dette.

Alt i alt har det vært en veldig positiv opplevelse, sier hun.

LES OGSÅ: Se alt det morsomme du kan finne på i helgen!

Med blikket mot himmelen

Kun to av guttene, som begge har satt sin fargerike signatur på muren, har møtt frem til åpningen.

De ser tydelig stolte ut mens de studere figurene nøye. Midt mellom barne-heltene er det tegnet to små barn som holder rundt hverandre mens de skuer ut mot verden.

– Vi håper jo at både de voksne og barna liker det vi har laget. Nå slipper de som er her å se rett inn i den kalde veggen, men kan heller se på heltene og planetene.

Det har vært mye jobb, men det har vært kult også. Vi vet jo at det vil stå her i mange år, sikkert lenge etter at vi har dratt, sier en av de innsatte og smiler varmt.

Hjemmebakt kake, kaffe, chips og brus; slik en real vernissage bør være; slik var det også i den nye heltehagen i fengselet.

Et titalls mennesker hadde møtt frem, blant dem leder av Oslo Voksenopplæring, Else Birgitte Roscher-Nielsen, rektor Kristin Husby samt et knippe lærere og ansatte i fengselet.

Gruppen var skjønt enige om at kunstverket, det var verdt å vente på.

LES OGSÅ: Fant båten full av spy, avføring og tyvgods

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album