*Nettavisen* Nyheter.

Supermann flyr igjen

Brandon Roth som Supermann gjorde Foto: WB (Sandrew Metronome)

Bak lukkede dører viste EA frem spillet «Superman Returns» for aller første gang. Her er de første detaljene.

02.12.05 14:11

AMSTERDAM (TV 2 Spillmagasinet): Superhelter er i vinden og ingen helt er mer super en Supermann.

Den 12. juli har filmen «Superman Returns» premiere på norske kinoer, og sammen med den slippes spillet med samme navn, avslørte Electronic Arts tirsdag kveld i Amsterdam.

TV 2 Spillmagasinet har fått se de aller første bildene fra spillet.

Basert på filmen
Spillet er basert på filmen, og kommer til å ha stemmene fra skuespillerne og figurene kommer til å likne på sine originaler på den store skjermen.

Supermann spilles av Brandon Routh, Kate Bosworth spiller Lois Lane mens Kevin Spacey dukker opp som skurken Lex Luthor.

EA har imidlertid lisens til å bruke alt av materiale fra det seksti år gamle Supermann-universet, og spillet skal strekke seg langt utover filmen. Blant annet møter du på den enorme roboten Metallo, som ikke er med i filmen, og du kan fly hvor du vil i Metropolis.

Detaljert
Supermann skal være satt sammen av 15.000 flater, men vi fikk ikke sett nok av han til å få et riktig inntrykk av figuren.

Det er utviklerselskapet Tiburon som lager spillet – de samme menneskene som lager Madden og NFL-spillene – og ifølge Tiburon blir fysikk og animasjoner hentet fra nettopp disse spillene.

- Ta en titt på Xbox 360-utgaven av Madden for å få et inntrykk av detaljnivået i «Superman Returns», sier sjefsprodusenten Chris Gray i Electronic Arts.

Åpen verden
Spillet foregår i byen Metropolis. Du kan fly hvor vil og Tiburon forteller at byen er på imponerende 80 kvadratmiles.

Du har alle superkreftene til Supermann helt fra begynnelsen av spillet, men du vil bruke litt tid på å bli kjent med alle evnene. Supermann kan etter hva vi forstår ikke dø, men han vil bli sliten slik at du kan ikke ubegrenset kan kline til med ildsyn, frostpust eller røntgensyn.

Funksjonen fungerer omtrent som i Halo, blir du sliten tar du bare en pause og kreftene dine kommer tilbake.

Supermann er snill
Selv om verden er helt åpen og du kan utforske hva du vil, finnes det begrensninger på hva du kan gjøre.

Supermann er som kjent en skikkelig fin fyr, og du kan dermed ikke gjøre (slemme) ting Supermann vanligvis ikke ville gjort (som å bruke røntgensyn på vakre kvinner, ødelegge for mye av omgivelsene eller drepe noen).

Tiburon er imidlertid klare på at det du kan gjøre burde holde i massevis.

- Størst er best. Superkreftene i spillet er mye mer imponerende enn noe annet superhelt-spill du har sett til nå, sier Gray.

Flyende flott
Til slutt får vi se en fungerende demo hvor EA illustrerer superkreftene til Supermann.

Supermann flyr først rundt omkring i et begrenset område av Metropolis, mens 200 fot høye Metallo tramper rundt og ødelegger det han kan.

Det virker som en grei oppgave å fly Supermann rundt, og stopper du opp blir han hengende stille i luften. Fartsfølelsen virket så som så, men det viser seg at Supermann også kan fly superfort.

- Du kan fly, gå inn for landing og løpe videre i 300 km/t, sier Gray.

Ildsynet har begrenset effekt på Metallo, som gjengjelder angrepet med kryptonittstråler. Supermann får først has på kjempen når han røsker opp en diger monolitt og bruker den som et balltre.

Før det har imidlertid Metallo revet ned en diger skyskraper, som raser sammen i kaskader av ild, stål, glass og mur.

- Alle bygninger og gjenstander er bygget opp av fysiske deler, og faller sammen på en troverdig måte. Ingen hus vil rase på samme måte, forteller Gray.

Spillet er fremdeles ni måneder unna lansering, og skal etter planen slippes samtidig med filmen «Superman Returns» i juni. Det vil bli tilgjengelig på flere konsoller, men hovedfokuset ligger på Xbox 360.

Annonsebilag