RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supermanns enke død

Sist oppdatert:
I mange år kjempet hun for å få sin nå avdøde ektemann på beina etter en rideulykke. Mandag døde Dana Reeve av kreft, bare 44 år gammel.

(SIDE2:) Dana Reeve sto last og brast med sin mann Christopher «Supermann» Reeve i alle år han var syk som følge av at han ble lam fra halsen og ned. Det var hennes første, men hans andre ekteskap. De møttes etter at Reeve opptrådde i en cabaret under en teaterfestival i 1987. Reeve satt på første rad og så forestillingen.

Christopher Reeve døde i oktober 2004.

Aktivister for forskning
Han ble verdenskjent for filmrollen som journalisten Clark Kent som kunne forvandle seg til superhelten Supermann.

Etter at han ble lam etter en rideulykke i 1995, kjempet ekteparet for forskning som skulle bidra til at han kunne få førligheten tilbake. Etter kampen fortsatte hun å lede fondet som jobbet for å samle inn penger til stamcelleforskning og få dette godkjent.

Etterlater ung sønn
I august i fjor annonserte Dana Reeve at hun hadde fått lungekreft.

- Jeg føler at Chris er med meg, sa hun i en pressemelding.

Nå er Dana Reeve selv borte. Hun ble 44 år gammel. Hun etterlater seg hennes og Christopher Reeves felles barn, William, som er 14 år gammel.

Foruten å være mannens sterkeste støttespiller, var Dana Reeves selv artist og opptrådde både flere ganger på Broadway. Hun dukket også opp i TV-serier som «Lov og orden».

Hennes siste opptreden var så sent som 12. januar i år i Madison Square Garden til ære for The New York Rangers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere