*Nettavisen* Nyheter.

Supermegler viser huset sitt

Han har solgt Stoltenbergs strandperle og posert på isbjørnskinn. Se kjøkkenet til eiendomsmegler Miguel Sørholt her.

30.10.06 08:45

Han møter NA24 med mobilen i hånden og Louis Vuitton-mappe under armen.

NA24 - din næringslivsavis

- Gutter må jo også kunne være opptatt av mote. Jeg kan jo ikke akkurat gå med en ryggsekk til dressen, smiler han.

«Gutter må jo også kunne være opptatt av mote. Jeg kan jo ikke akkurat gå med en ryggsekk til dressen.»

Miguel Sørholt

Sørholt er megleren som solgte Regjeringens strandperle på Bygdøy. Samme mann har posert på isbjørnskinn i VG og deltatt i den offentlige debatten i mange år.

Når vi svinger inn foran rekkehuset ved strandkanten på Snarøya, har han plukket ut et helt rom. Kjøkkenet er drømmestedet - vi kan like gjerne kalle det Miguels mat- og vinhus. Der tryller han frem gourmetmat og sipper iskald rødvin.

Kjøkkenet er et håndlaget designkjøkken fra Gjeving, med benker i helstøpt corian og hvitmalte treskap.

- Nesten som på visning
En nærmere kikk gir nesten litt følelsen av å være på en visning. Fruktfat og snacks står fristende fremme og oljer og pepperkverner finurlig plassert rundt platene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Ervland

- Vi kjøpte kjøkkenet for tolv og et halvt år siden, og den gang kostet det 400.000, som var ganske mye på den tiden.

For Sørholt er det viktig å kjøpe det han liker.

- Jeg kjøper jo ikke Ringnes bare fordi den er billigere. Jeg kjøper en øl fordi den er god. Alt jeg eier har en spesiell betydning for meg, og jeg tenker alltid kvalitet fremfor pris.

Håndlaget kjøkken
Kjøkkenet er et håndlaget designkjøkken fra Gjeving, med benker i helstøpt corian og hvitmalte treskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

En nærmere kikk gir nesten litt følelsen av å være på en visning. Fruktfat og snacks står fristende fremme og oljer og pepperkverner finurlig plassert rundt platene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Vi kjøpte kjøkkenet for tolv og et halvt år siden, og den gang kostet det 400.000, som var ganske mye på den tiden.

For Sørholt er det viktig å kjøpe det han liker.

- Jeg kjøper jo ikke Ringnes bare fordi den er billigere. Jeg kjøper en øl fordi den er god. Alt jeg eier har en spesiell betydning for meg, og jeg tenker alltid kvalitet fremfor pris.

Balsamico fra 1970
- Alt jeg eier har en spesiell betydning, og jeg tenker alltid kvalitet fremfor pris, sier Sørholt.

Miguel bekrefter ryktene om at maten er hans store lidenskap.

- Liker dere balsamico? Denne er fra 1970, og er det man kaller ekte balsamico. Bare kjenn forskjellen.

«Så er det jo litt morsomt da, at hun er Chanel nr. 5 i Norge.»

Miguel Sørholt

Han dyrker storfamilien, med samlinger rundt bordet og mengder med god mat. Kanskje er det de søramerikanske anene.

Chanel nr. 5
Det er mye styr i huset - grunnen er at datteren Chanel fyller ett år dagen etter.

- Vi ville ha et navn som var en blanding av Cathrine og Miguel, så da ble det Chanel.

Det er tydelig at han snakker om pappas lille øyesten, og han viser stolt frem bilder.

- Så er det jo litt morsomt da, at hun er Chanel nr. 5 i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.