RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supermobil fra Siemens

(Siemens)
Sist oppdatert:
Sjekk tyskernes nye toppmobiler, med innebygd gps, to megapiksler kamera og data-basert radio.

Siemens har virkelig slått på stortromma under årets Cebit-messe i Hannover, og lanserer fem snasne telefoner.

Supertelefonen
Siemens SXG75 er den virkelige godbiten i Siemens-slippet. Dette er den første Siemens- telefonen som er designet spesielt for å utnytte mulighetene i de nye 3g-nettverkene.

Telefonen har både navigasjon innebygd navigasjonssystem med innebygd gps, almanakk, et to megapiksel digitalkamera som kan ta både bilder og video, radio med RDS-tjenester, MP3-spiller og videospiller.

For videotelefoner har telefonen også et ekstra kamera på telefonens forside – så mottakeren kan se hvem deg mens dere snakker sammen.

Den innebygde oversetteren av engelsk, tysk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk kan også helt sikkert komme til nytte på reiser i inn og utland.

I tillegg har SXG75 e-post, mms, Instant Messaging, Push and Talk og selvfølgelig Blåtann.

Med videostreaming kan du ved hjelp av en rask UMTS tilkobling laste ned din favorittfilm.

SXG75 kommer med 128 MB internt minne med 64 MB ledig plass til å lagre bilder, videoer, MP3 spor, spill og andre praktiske applikasjoner. Ikke så mye, men det tilgjengelige minnet kan utvides ved å plugge inn små multimediakort.

SXG75 tilbys i «metallisk hvit» fra september 2005, og vil koste rundt 4.000 kroner uten abonnement. TV 2 Nettavisen gleder seg allerede til å teste denne godbiten.

Mine damer og herrer
Siemens lanserte også to mindre avanserte klapptelefoner, CL75 og CF75.

Den første er tydelig rettet mot den kvinnelige delen av mobilmarkedet, med avrundede former og blomstermønster.

Telefonen er både liten og lett, og har innebygd kamera. Vil du ta selvportrett fungerer skjermen også som elektronisk kamerasøker. Skjermer er for øvrig svært bra og viser hele 262.000 farger.

Egne bilder og videoer kan lagres i det 11 Mb store minnet eller sendes til venner som mms, men det ser ikke ut til at du kan legge til ekstra minne med minnekort selv.

Telefonen har også push-to-talk og instant messaging, men dessverre støttes ingen av disse tjenestene i det norske nettet ennå.

CL75 vil koste rundt 2.500 kroner uten abonnement, og er tilgjengelig fra andre kvartal i 2005 den opprinnelige varianten «Røde silkeblomster». Samtidig kommer to ekstra designutgaver og en modell som vil selges i begrenset opplag.

Den mer maskuline versjonen av denne telefonen har fått navnet CF75, og har mange av de samme funksjonene som CL75. Den største forskjellen er at CF75 har mer fokus på spill, ellers er det stort sett designet som skiller de to.

I tillegg til infrarød overføring støtter CF75 også den raske USB 2.0-standarden for filutveksling med PC-en.

CF75 vil bli tilgjengelig fra juli 2005 i fargen havblå og vil koste rundt 2.000 kroner uten abonnement.

Oppdatert tøffing
Siemens tøffing-telefon har også fått en etterlengtet oppgradering. M75 er motstandsdyktig mot støv, støt og sprut, og har fått et 1,3 megapiksel kamera i tillegg til MP3-spilleren.

M75 byr også på videoopptak og e-post, og kan benytte utskiftbare multimedia minnekort. Også her har skjermen fått en kraftig oppgradering, og viser foto og video i 262.000 farger.

Push-to-talk-funksjonalitet samt 3D-spill med Blåtann-muligheter gjør pausene morsommere. Med tilvalget Mobile Music Set - batteridrevne, aktive høyttalere – kan du spille for musikk for turkameratene også.

M75 kommer med 32MB multimedia minnekort og stereo hodetelefoner. Telefonen kommer i handelen i juni i fargene «volcano black» og «safari green». Anslått pris vil være rundt 3.000 kroner uten abonnement.

Multimediamoro
Den siste telefonen i Cebit-slippet fra Siemens er CX75, en multimediatelefon med blogg-funksjon.

Mobilen har 1,3 megapiksel still- og videokamera, Blåtann, samme gode skjermen som resten av de nye telefonene og push-to-talk.

De nye 3D-spillene på CX75 kan du spille mot venner via Blåtann, og du kan føre din egen multimediadagbok. Plass for ekstra minnekort gjør at du får plass til alt innholdet du vil.

Siemens CX75 er tilgjengelig fra juni og leveres i fargene «titanium grey», «sand silver». Prismessig vil den plassere seg midt på treet, og koster rundt 2.500 uten abonnement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere