*Nettavisen* Nyheter.

Supermodell og mamma

Det går fint an å være super både som modell og som mamma.

(SIDE2:) Like sikkert som at julen kommer hvert år i desember er at en utvalgt sexy undertøysmodell skinner om kapp med julelysene fra gigantiske Hennes & Mauritz-plakater, og sprer både juleglede og trafikkproblemer landet over.

Årets modell, den brasilianske 24-åringen Isabeli Fontana fikk mye ekstra oppmerksomhet fordi hun er mor til to barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Stella Pictures)

Å amme eller ikke amme
Mange modeller ser kanskje for seg at karrieren må legges på hylla hvis de får barn, enten på grunn av økt ansvar eller fordi de mener at kroppen forfaller.

Uttalelsen fra stylisten Jan Thomas om at jenter ikke burde amme satte sinner i kok hos både helsepersonell og de etablerte innen Norges moteverdenen. Kommentaren sådde også undring i mange ungpikesinn om hva man skal være villig til å ofre for en karriere som toppmodell.

Men selv om mange velger å vente med å få barn til karrieren begynner å dabbe av, er det å være supermodell og mamma på ingen måte noen umulig kombinasjon. Bare se her:

- Morsrollen er helt perfekt for meg!
Den russiske modellen Natalia Vodianova, kjent fra en rekke Calvin Klein-kampanjer, har tre barn med ektemannen Justin Portman.

Yngstesønnen Viktor fødte hun i September i år, og et par dager senere gikk hun på catwalken for designeren Valentino. Hun har uttalt at hun elsker å være mor og at det ikke er noe problem for henne å sjonglere mammarollen med en karriere som supermodell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heidi Klum fronter årets julekampanje for tilbehørskjeden Accessorize, og viser stolt frem en veldreid kropp som er like flott nå som før hun fikk sine tre barn.

Tidlig krøkes
Kate Moss har den fire år gamle datteren Lila Grace med magasinforleggeren Jefferson Hack. Kate har alltid være syltynn og la heller ikke på seg nevneverdig mye da hun var gravid med datteren. Fireåringen er som sin mor, opptatt av å vise seg frem og har allerede vært modell for Versace sammen med Kate.

Bruddet med Pete Doherty har dessuten fått Kate til å legge om livsstilen og hun har i løpet av den siste tiden vist at hun kan være et godt bilde for datteren, samtidig som hun selv igjen kan velge og vrake blant modelloppdrag etter den tidligere kokainskandalen.

Gal etter beinmarg
Milla Jovovich fikk en datter i begynnelsen av November og sa i intervjuer at hun i løpet av graviditeten spiste beinmarg og la på seg hele 35 kilo. Millas tilfelle hører med til sjeldenhetene - men det er kanskje ikke så underlig at man får merkelige lyster som gravid etter å ha levd på kaffe og sigaretter i årevis?

Wonderbra-modell Eva Herzigova fikk en sønn i sommer og den 34 år gamle tsjekkiske modellen uttalte i den forbindelse at hun ikke planla noen streng diett etter fødselen:

- Jeg er ikke en av disse kjendisene som dør for å komme tilbake i form etter å ha fått barn.

Eva har en lang karriere bak seg og i likhet med henne er det mange modeller som har ventet til karrieren er over sitt høydepunkt før de får barn.

Men karrieren fortsetter
Men verken Linda Evangelista, Helena Christensen, Cindy Crawford, Rachel Hunter, Elle Macpherson, Claudia Schiffer eller Christy Turlington har gitt opp modellkarrieren helt selv om de har fått barn.

Noen hevder at kvinner bare blir vakrere etter at de har fått barn, og som evhver annen karriere lar en modellkarriere seg kombinere med barn om man selv ønsker det.

Her hjemme er både Mona Grudt og Vendela Kirsebom Thommessen gode eksempler på at populariteten til modeller ikke nødvendigvis avtar etter at de får barn.

Alt flere kles- og kosmetikkprodusenter opplever at de blir oppfattet mer seriøst og får høyere salgstall om de bruker modeller som ikke er purunge og ungpikeaktige i markedsføringen av sine produkter.

Skjønnheten kjenner ingen aldersbegrensning og hva som oppfattes som sexy og tiltrekkende er som alltid individuelt. Men at kvinner skulle bli mindre attraktive av å få barn er kanskje en myte vi nå kan avlive.

Se flere bilder av flotte modellmammaer under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.