RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superprogrammet er endelig ferdig

Sist oppdatert:
Det «altspisende» multimediaprogrammet er endelig ferdigutviklet.

Til tross for at programmet har vært i beta i flere år, så har VLC Media Player blitt en av de mest populære programmene for avspilling av spesielt video.

Programmet var en av de første som løste opp i «codec-rotet» som vi måtte leve med i mange år - altså et program som kunne spille av nærmest alle slags typer videoer, uten at en trengte å lure på om en hadde installert de rette programmene for å få avspillingen til å gå problemfritt.

Med årene har det kommet en rekke konkurrenter, som på mange måter har vært bedre, men VLC har holdt stand som favoritten til svært mange, rett og slett fordi det er så utrolig brukervennlig.

Men nå har gruppen bak gratisprogrammet annonsert at versjon 1.0.0 endelig er ferdig utviklet, og den nye versjonen inneholder en lang rekke forbedringer. Den kanskje viktigste forbedringen er betydelig bedre støtte for forskjellige HD-formater, men også forbedret avspillingkontroll, bedre og mer brukerdefinert brukergrensesnitt, flere formater, mulighet til å spille av video som er pakket i mange RAR-filer og masse, masse mer.

Undertegnede har raskt lastet ned den nye versjonen, og den største forskjellen jeg umiddelbart la merke til var at hakking i 1080p-video rett fra videokamera (AVCHD) nå ble spilt av helt glatt, noe som tidligere ikke har vært spesielt enkelt.

Er du en VLC-bruker er det defintivt verdt å laste ned den nye versjonen. Er du ikke en VLC-bruker kan det ha noe for seg å snuse på den i ny og fobedret versjon. VLC er tilgjengelig for stort sett alle operativsystemer.

(PS! Samme dagen som VLC endelig har kommet seg ut av beta, har også Google bestemt seg for å fjerne beta-beskrivelsen på en rekke programmer, som Gmail, Calendar og Docs. Her er det derimot ikke snakk om noen store endringer, bare en beskrivelsesendring.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere