Gå til sidens hovedinnhold

Superstormen Sandy skapte babyboom

New York (NTB-Reuters-Ritzau): Den voldsomme stormen Sandy, som mørkla store deler av New York for ni måneder siden, har resultert i en babyboom denne sommeren, melder sykehusene i storbyen.

- Sykehuset har måttet tilkalle ekstra personell for å klare det økte presset på fødestuene, forteller lege Steven Morgan.

- Mange mennesker var hjemme og mange hadde ikke tilgang til TV, noe som åpenbart har ført til den økte produksjonen, sier han.

Antallet fødsler er markant høyere enn normalt. På Monmouth Medical Center i Long Branch er det blitt født 500 barn denne måneden. I fjor var antallet 371. På Jersey Shore universitetssykehus er det født 200 barn, mot 160 i juli 2012.

En psykiater har en forklaring utenom strømbrudd og mørke tv-skjermer. Christine Tintorer sier at når man opplever overhengende fare, kommer mennesker nærmere hverandre. Og det altså bokstavelig talt.

- Ja, det høres kanskje ut som sludder. Men dramatiske faresituasjoner kan vekke primitive livssinnstinkter, en drift til å bevare arten, sier Tintorer. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene