Gå til sidens hovedinnhold

Supersvindler prøvde seg på Lambertseter

Supersvindleren Inger Marie Lärke har nå også prøvd seg i Lambertseter kirke. Oslo kirkelige fellesråd har sendt ut advarsel til menighetene i Oslo.

LAMBERTSETER: Lille julaften kom hun til menighetskontoret på Lambertseter og ba om en samtale med en prest. Hun fikk låne penger fordi hun hadde mistet lommeboka si, skriver Vårt Land.

– Etter den neste samtalen begynte presten å ane uråd. Vi gjorde derfor noen søk på nettet etter kvinnen og fant ut at hun en rekke ganger har blitt tatt for svindelforsøk, sier menighetsforvalter Bjørnar Nome til Vårt Land.

Kvinnen opererer ikke bare i Norge. Hun er dømt for en rekke en rekke forhold, blant annet svindel i både Norge, Sverige og Danmark. Blant flere ting har hun utgitt seg for å være en norsk prest på Frederiksborg slott i Danmark.

Hun heter Inger Marie Lärke, men opererer under flere navn.

Vårt Land har skrevet om kvinnen en rekke ganger, sist i oktober 2009. Da hadde hun forsøkt å lure til seg penger i St. Petri-forsamlingen i Karlstad.

Ifølge Fredriksstad Blad ble kvinnen i august i 2007 kvinnen funnet skyldig i 14 grove bedragerier, to forsøk på utpressing, tre tilfeller av ærekrenkelser, fire tilfeller av hensynsløs opptreden og falsk anmeldelse.

I 2002 stod hun fram som angrende synder i Se og Hør. I artikkelen blir hun kalt for Norges frekkeste dame.

Nå har hun altså dukket opp på Lambertseter, og Oslo kirkelige fellesråd har sendt ut en advarsel til alle statskirkemenighetene i hovedstaden.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter