RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supertanker må tømmes etter stormskade

Sist oppdatert:
Bergesen-eier World-Wide Shipping må tømme en av sine supertankere for last etter at det ble oppdaget en oljelekkasje fra den ene lastetanken etter uvær utenfor Sør-Afrika
Ifølge TradeWinds har den 1990-bygde supertankeren Napa på 287.000 dødvekttonn fått en sprekk i den ene lastetanken etter skader påført skipet i en vinterstorm utenfor Sør-Afrika.

Skipet, som har enkelt skrog, er nå ankret opp utenfor Durban Havn etter at en oljelekkasje ble oppdaget av kapteinen. Sprekken ble oppdaget etter dykkerinspeksjon. Lekkasjen er stoppet ved å balansere trykket av oljen i tanken, og omfanget er så lite at det ikke er snakk om opprydning.

De 275.000 tonnene med olje ombord vil ifølge TradeWinds i løpet av de neste dagene overføres til en annen VLCC (Very Large Crude Carrier).

Det skal ellers ikke være noen skader på skipet som er forsikret av norske Gard. Skipet var på vei fra Midtøsten til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere