*Nettavisen* Nyheter.

Suppe i sentrum

På 60-tallet hadde vi Supperådets fornøyelige Balle Clorin. Nå har vi fått Lotteritilsynets talsmann Rune Timberlid.

01.04.08 12:24

Av Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Mediehuset Nettavisen

Offisielt skal Lotteritilsynet bekjempe pengespill.

Det er en viktig oppgave, men det blir litt hult når det samme tilsynet er en ivrig forkjemper for statlige pengespill i beste sendetid på NRK.

I praksis er Lotteritilsynet mer opptatt av statskassen enn av de spillavhengige.

På nakken
Nå har Nettavisen fått Lotteritilsynet på nakken fordi vi har skrevet om en pokerturnering.

For å vise «alvoret» vil Lotteritilsynet anmelde oss, men tilsynet i Førde klarte ikke engang å sende inn anmeldelsen ordentlig.

Informasjonssjef Rune Timberlid ringer Dagens Næringsliv før man sender inn anmeldelsen eller snakker med oss som er anmeldt.

Forrige gang han var i media med samme sak var 19. oktober i fjor. Heller ikke dengang snakket Lotteritilsynet med oss før de rykket ut. Og de har altså ikke tatt seg bryet med å ringe oss for å oppklare saken før de nå - angivelig - skal anmelde oss til politiet.

Det minner sterkt om Supperådet - eller som det heter på Wikipedia:

Parodi
«Sketsjen er blitt den definitive parodien på overflødig konsulentvesen, og Supperåd er et begrep i norsk språk; det betegner et byråkratisk organ uten reell innflytelse eller funksjon.»

Du kan se sketsjen her på YouTube.

Lotteritilsynets talsmann var siste gang i fokus da han i ekspressfart godkjente at pengespillet Keno kunne lanseres og markedsføres i beste sendetid på NRK. Det bingolignende pengespillet innbringer hundrevis av millioner kroner fra norske spillere.

Samme mann klarer altså å snakke gravalvorlig om en pokerturnering på nett hvor det ikke koster penger å delta, hvor man spiller med lekepenger og hvor det ikke er pengegevinst.

- Dette er det groveste vi har sett så langt. Vi håper politiet tar denne saken alvorlig. Hvis ikke, vil det kunne føre til ytterligere vekst i det uregulerte pengespillmarkedet i Norge, noe som vil være meget uheldig for spilleadferden i befolkningen, sier Timberlid til Dagens Næringsliv.

Suppe i sentrum.

Se flere debatter her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag