*Nettavisen* Nyheter.

Suppe-nazi invaderer England

Virkelighetens «Soup Nazi» skal åpne 50 restauranter i England. Nevn bare ikke krigen.

Virkelighetens «Soup Nazi» skal åpne 50 restauranter i England. Nevn bare ikke krigen.

New York-kokken Al Yeganeh inspirerte den legendariske Seinfeld-figuren «Soup Nazi» – suppesjappa med den utsøkte menyen, men den akk så temperamentsfulle kokken bak disken. Nå tar virkelighetens suppenazi med seg oppskriftene over dammen, melder nettstedet local6.dom.

Yeganeh og hans partnere vil åpne 50 franchise-drevne restauranter i Storbritannia i løpet av neste år. Kjeden heter Original SoupMan, og de håper å ekspandere til Tyskland, Italia og Japan også.

Take away-sjappa til Yeganeh ble en turistattraksjon på Manhattan etter Seinfeld-episoden i 1995, der Jerry, George, Elaine og Kramer får sine bestillinger brutalt avvist av en kortluntet, mutt mann med svart bart.

De ansatte i de nye restaurantene vil neppe brøle «Ingen suppe på deg!», men vil håndheve herr Yeganehs strenge reglement: «Ha pengene klare!» og «snu deg til venstre etter at du har bestilt!».

- Vi tror dette blir et spennende konsept som folk i England vil ta til seg, sier kjedens direktør John Bello.

- Hvis britene kan like Mr. Bean, så tror jeg de vil forstå Al og hans personlighet også. Han er en kunstner og svært bestemt, litt sånn som van Gogh. Arbeidet hans er helt klart suppe. Livet hans er suppe, understreker Bello.

Den originale supperestauranten åpnet i 1984 og stengte i april 2004 for å forberede seg på franchise-ekspansjonen. I dag finnes det 20 Original SoupMan-sjapper i Nord-Amerika, og kjeden har som mål å etablere hele 1000 restauranter på sikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.