RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supply: GulfMark ser bunnen i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Amerikanske GulfMark Offshore fikk som ventet et underskudd i første kvartal. Rederiet mener at bunnen kan være passert i Nordsjømarkedet
GulfMark fikk et underskudd på 3,3 millioner dollar, eller 16 cent pr. aksje. Det var på linje med konsensus ifølge estimater innhentet av Thomson First Call.

Supplyrederiet med en tung posisjon i Nordsjømarkedet, omsatte for 28,3 millioner dollar, og fikk et driftsresultat på 0,4 millioner. I samme periode i fjor gikk rederiet med et driftsoverskudd på 8,6 millioner dollar, etter inntekter på 29,8 millioner

Det svake resultatet var ventet og varslet av rederiet, og skyldes i tillegg til et svakt marked
i Nordsjøen, modifikasjoner av fartøy og tørrdokkinger, ifølge en kvartalsrapport sendt ut onsdag kveld.

Konsernsjef Bruce Streeter i GulfMark mener nå at bunnen i supplymarkedet i Nordsjøen kan ha blitt passert i første kvartal. Han viser til at det har vært en oppmuntrende utviklingen i Nordsjømarkedet de siste fire-fem ukene.

Ifølge kvartalsrapporten lå rederiets utnyttelses grad på 76,7 prosent i første kvartal, mot 92,7 i samme periode i 2002. De opererte 29 fartøy i Nordsjøen i første kvartal.

Det var enda svakere i Sørøst-Asia, hvor utnyttelsesgraden falt fra 80 til 66,5 prosent. I Brasil hvor rederiet har 4 båter, steg den fra 92,5 til 98,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere