RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supply øyner ny høstfest

Sist oppdatert:
Supplymarkedet kan være på vei mot en ny sterk høstsesong, som i fjor endte med historiske rekordrater.
Sommersesongen for supplybåtene i Nordsjøen viste visse svakhetstegn, men i slutten av august snudde markedet opp igjen ifølge Offshore Shipbrokers.

Dermed kan markedet være på vei mot en tilsvarende utvikling som i fjor, da markedet tok helt av utover høsten frem mot en historisk topp i desember.

- Det er ikke tvil om at været vil bli en viktig faktor gjennom de kommende månedene, og med en aktivitet som viser få tegn til svekkelse, kan vi se at dette vil føre til hodepine for befrakterne nok en gang, skriver Offshore Brokers i en kommentar til sin månedlige markedsrapport.

Etter en forsiktig åpning på august med rater i området 35.000 pund per dag for ankerhåndteringsfartøyene (AHTS) og 25.000 for forsyningsskipene, så har det strammet seg til mot slutten. I midten av august lå AHTS-ratene allerede på 50.000 pund per dag og inn i september hadde nivået nådd voldsomme 80.000 pund.

For forsyningsskipene, PSV'ene lå ratene ved utgangen av august på 35-40.000 pund per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere