RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supplyratene til himmels i november

Sist oppdatert:
Supplymarkedet tok for alvor av i november og i perioder har rederne kunnet forlange omtrent det de ønsket. Toppen ble nådd på 42.000 pund pr. dag for større fartøy
Det kan se ut til at supplyrederne i november forsøkte å ta igjen mye av det de har tapt på det svake spotmarkedet i Nordsjøen det siste halvannet året.

Ratene har vist en positiv trend siden i sommer, men oppgangen fra oktober til november har vært eventyrlig, viser månedsrapporten til supplymeglerhuset Seabrokers.

For de største ankerhåndteringsfartøyene toppet ratene seg på 42.000 pund pr. dag, mens snittet ble på drøye 23.200 pund pr. dag i forbindelse med riggflyttinger. I oktober lå nivået på 11.800 pund.

I forhold til november i fjor har ratene for de fleste segmentet steget med over 200 prosent.

For de store plattformskipene steg ratene fra 9.943 pund i oktober til et snitt på rett under 21.000 pund nå i november. Oppgang var enda større for de mindre plattformskipene så snittratene gå fra 7.945 i oktober til 17.000 pund i november.

Markedet var i november meget stramt med 96 prosents utnyttelsesgrad fir de store PSV'ene, opp 87 i oktober, og 89 prosent for de mindre enhetene med lastekapasitet under 600 kvadratmeter.

For store AHTS'er steg utnyttelsesgraden fra 82 prosent i oktober til 92 prosent i november viser tall fra Seabrokers.

Det sterke markedet har ført til at en rekke enheter som har kommet av kontrakter har gått inn i nordsjømarkedet. Mens seks enheter har forlatt Nordsjøen i løpet av måneden så kom det ti inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere