RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supplyrederi klarer ikke renteforfall

Sist oppdatert:
Det amerikanske supplyrederiet Trico Marine fortsetter å ha store finansielle problemer, og klarer ikke å innfri en forfalt rentebetaling
Trico er et av sypplyrederiene med stor aktivitet i Nordsjøen, og det elendige spotmarkedet siden nyttår ser ut til å ha fart hardt med rederiets allerede nær brukkne finansielle ryggrad. i En melding sendt ut etter børs i USA i går, opplyser Trico at de ikke vil kunne betale rentene på rederiets 250 millioner dollar store obligasjonslån i tide.

Trico opplyser at de vil bruke grace-perioden på 30 dager, etter forfall 15. mai. Dersom rederiet ikke skulle klare innfri i løpet av 30 dagers perioden vil rederiet ha feilet lånet.

- Ingen beslutningen er tatt i forhold til om Trico vil betale rentene for utløpet av grace-perioden, skriver rederiet i meldingen.

Rederiet opplyser videre at de har nok kontanter til daglig drift og avlønning i perioden.

Trico har nå gått inn i forhandlinger med rådgivere som representere mer enn 80 prosent av obligasjonseierne med tanke på en refinansiering.

I Norge er Trico mest kjent for oppkjøpet av supplyrederiet Sævik Supply for nærmere 2 milliarder kroner høsten 1997.'

Trico la i gå også frem resultatene for første kvartal som viste et underskudd på 16,5 millioner dollar, mot minus 13,5 millioner i samme periode i fjor. Selskapets Nordsjøflåte hadde i perioden en utnyttelsesgrad på 68 prosent, og snittrater på 10.461 dollar pr. dag.

Selskapets driftsinntekter falt fra 29 millioner dollar i første kvartal i fjor, til 23,6 millioner i årets tre første måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere