RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supporter-Norge applauderer Klanen

Sist oppdatert:

Norske supportere har ikke for vane å støtte andre enn sitt eget lag, men under helgens årsmøte i Norsk Supporterallianse (NSA) gav et samlet supporter-Norge en rungende applaus til Klanen, skriver NSA i en pressemelding.

Bakgrunnen for applausen var en historisk begivenhet i Norsk toppfotball. Vålerenga har inngått avtale med KLanen om å montere ned setene på landslagsarenaen, og tilrettelegge for stående, syngende supportere.

- Vi er utrolig fornøyde med at norsk fotballs beste og vanskeligste kunder nå også blir hørt på Ullevaal stadion, sier Vegar Hjermundrud, talsmann i Norsk Supporterallianse.

- Klanen får nå skikkelige arbeidsforhold, og muligheten til å viderutvikle den jobben de skal gjøre for klubben i den kommende sesongen.

En drøm

- Å få lov til å demontere seter på vår egen tribune, er en drøm alle fotballsupportere har, og at vi nå har fått denne muligheten i Klanen skyldes langvarig dialog og et godt samarbeid med klubben, sier Klanens talsmann Espen Knutsen.

Gode ståtribuner er gunstige for flere parter. De stående supporterne får sikrere tribuner, og klubben får økte billettinntekter fordi gode ståfelt kan romme flere tilskuere. Flere tilskuere skaper bedre trøkk, og bedre trøkk på stadion har gjentatte ganger blitt bevist at er en av de viktigste kjøpsutløserne i norsk toppfotball.

NSA håper at dette er starten på en trend som kan bre seg utover fotball-Norge og at det kan bidra til å snu publikumsnedgangen i norsk fotball. De tror jobben elleve Klansmedlemmer gjorde lørdag med å fjerne setene på felt 228 på Ullevaal kan spre seg utover landet, og bli til hundrevis av engasjerte supportere som får muligheten til å gjøre en forskjell for laget sitt. Stående, syngende.

- Verdt hver dugnadstime

På grunn av internasjonale regler må stoler settes inn på feltet under landskamper og eventuelle kamper i Europa-cupen. Dette er problemfritt i følge Kjellsen.

- Vi setter ned en dugnadsgruppe som tar denne jobben. Det er så viktig for oss å få et eget felt for stående, syngende supportere at det er verdt hver eneste dugnadstime, sa Christian Kjellsen til VIF TV tidligere i vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere