Gå til sidens hovedinnhold

- Supre pudderforhold

Etter en heller trist start på mars er det igjen tid for gode pudderopplevelser.

Siste snøfall på Østlandet gjør at det igjen kribler litt svingfoten til folk som fortsatt vil stå på ski. Og endelig laver det ned med snø mange steder i Norge, melder Skiinfo.no.

- Etter en periode med høye temperaturer har det endelig kommet et bra påfyll med snø i mange av de norske skianleggene, sier Jens Løland.

Sjekk været der du bor

Les også: Vinteren kom tilbake

Mer «hvitt gull»

Onsdag fikk 20 skisteder nysnø, og torsdag har ytterligere 17 norske skisteder fått påfyll av skikjørernes «hvite gull». Det er sju skianlegg som har meldt inn pudderalarm med snøfall på 20 cm eller mer i løpet av siste 24 timer:

 • Myrkdalen - 30 cm
 • Haukelifjell - 30 cm
 • Sjusjøen - 25 cm
 • Norefjell - 25 cm
 • Røldal - 20 cm
 • Hovden - 20 cm
 • Haglebu - 20 cm

Onsdag var det også pudderalarm i Hemsedal med 22 cm.

Mer om siste snøfall finner du her.

- Dette må jeg si var et svært etterlengtet lavtrykk med snø, da vi nordmenn er såpass bortskjemte at en uke eller to uten å ha tilgang til pudderkjøring i mars kan føre til abstinenser for enhver pudderjeger, sier Løland i Skiinfo.no.

- Nå krysser vi alle fingrene for at temperaturen i anleggene holder seg på den riktige siden av 0-merket, så nysnøen får litt levetid.

Mer snø i vente

For mange områder ser det ikke ut til at snøfallet vil stoppe med dette.

- Ifølge snøvarselet vårt skal det snø flere dager og det er flere skianlegg som kan vente seg fra 20 cm til over halvmeteren de neste dagene. Så det er duket for en skikkelig pudderhelg og vi antar at skifolk kommer til å strømme til fjells for å sikre seg noen pudderdager til. Stemningen blant Skiinfo.no brukerne er at de definitivt ikke er klare for våren, her er det vinter og mer snø som gjelder.

Blant annet kan disse skianleggene vente seg mer snø enn det de har fått torsdag.

 • Narvik - 50 cm +
 • Strandafjellet - 50 cm +
 • Sunnmørsalpene - 40 cm +
 • Myrkdalen - 40 cm +
 • Harpefossen - 40 cm +

Få hele oversikten her.

Skiinfo har også kikket litt på snøhistorikken for de fleste norske skianlegg. I fjor fikk Stryn og Sunnmørsalpene i en periode på to uker i mars over 1,5 meter med nysnø. Andre anlegg, som Hemsedal, Trysil, Hafjell, Kvitfjell og Oppdal fikk fra 15 til 40 cm i løpet av denne måneden i fjor.

Mer statistikk om snøfall i mars finner du her.

Sol på Kollen-søndagen

Når tusenvis av skiinteresserte fyller skogen rundt Holmenkollen til helgen, skal det ikke mangle snø, melder NTB.

Lørdag går mennene femmila i Kollen. Først på dagen er det ventet noe skyet vær, men dette skydekket vil sprekke opp på ettermiddagen, forteller statsmeteorolog Vibeke Thyness til NTB.

- Både lørdag og søndag blir det et par plussgrader. Og om natta blir det rundt 2 minusgrader, så det blir ikke veldig kaldt for dem som skal sove i telt, sier meteorologen.

Hele søndagen er det ventet flott vær, med sol og rolig vind. Dermed ligger alt til rette for god stemning både under kvinnenes tremil og hopprennet.

- Jeg blir overrasket hvis vi får tåke. Det skal ikke gå an, forteller Thyness.

Kommentarer til denne saken