RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sure Tandberg-aksjonærer dumper

Sist oppdatert:
Skeptiske Tandberg-aksjonærer dumpet aksjen i forkant av generalforsamlingen. Opsjonsforslaget til Jan Chr. Opsahl og styret var årsaken til kursfallet
Markedsaktører iMarkedet var i kontakt med bekreftet at opsjonsforslaget fra Tandberg-styret var årsaken til det kraftige kursfallet til Tandberg-aksjen utover onsdagen.

Tandberg-aksjen var én time før stengning på Oslo Børs ned 7,3 prosent til 19 kroner.

Enkelte aksjonærer valgte å kaste kortene i irritasjon over opsjonsforslaget som ble lagt frem for generalforsamlingen. Her ble det foreslått at opsjonspakken på 2 millioner aksjer til toppsjef Andrew Miller ble endret fra en strikekurs på 103 kroner til dagens markedskurs. Den samme strikekursen ble foreslått for den nye opsjonsordningen på 7 millioner aksjer rettet mot ledende ansatte i Tandberg.

Ansatte blitt rike

Gunstige opsjonsordninger og god kursutvikling har ført til at ledende ansatte i Tandberg har blitt rike på selskapet. Etter den siste tidens resultatvarsler og påfølgende kursfall, har en rekke markedsaktører murret over opsjonsordningene til Tandberg-ledelsen.

Blant annet ble det stilt spørsmålstegn til hvorfor ledelsen i Tandberg ikke valgte å innløse opsjonene på strikekurs 25 kroner i forkanten av resultatvarselet. De fleste utenfor Tandberg-ledelsen er nå enige om at innløsningen ikke ble gjort fordi innsiderne visste om den dårlige resultatutviklingen til selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere