RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Surere fra Synnøve

Sist oppdatert:
Matprodusentens resultater i første kvartal var enda svakere enn først rapportert.
Synnøve Findens resultater i første kvartal var skuffende. Nå viser det seg at flere feilposteringer i regnskapet gjør at underskuddet fra driften økes ytterligere i siste kvartal.

- Det oppsto en feilpostering i regnskapet i forbindelse med føring av melkeavsetning etter denye retningslinjer fra Landbruks- og matdepartementet (jfr `melkeforliket` som ble offentliggjort samme dag). I tillegg er det foretatt en feilklassifisering av finansielle leasingkostnader mellom drift og finans, heter det i en melding fra selskapet.

Effekten av korreksjonen er at driftsresultatet er redusert med 1,4 millioner kroner til minus 4,2 millioner kroner og resultatet før skatt er redusert med 6,3 millioner kroner til 19,3 millioner kroner.

- Effekten på egenkapitalen ble minus 4,5 millioner kroner. Korreksjonen er av ren regnskapsmessig karakter og har ingen effekt på kontantstrøm for kvartalet eller selskapets likviditet, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere