RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vibeke Havenstrøm (ANB)

Surf gratis i taxien

Kjeder du deg i drosjen? Hvorfor ikke sjekke Facebook, lese e-post og få med deg de siste nyhetene i løpet av turen.

Det er faktisk mulig. I alle fall om du har en litt avansert mobil eller en bærbar PC tilgjengelig. Og at du sitter i en av de fire drosjene som har fått installert mobile bredbåndsroutere i Halden.

- Mange bruker mye tid i taxi til og fra møter i løpet av en arbeidsuke, og med nettilgang kan du koble opp PC-en og utnytte tiden mer effektivt, sier Espen Takla i MobilData.

Kjeden har sammen med Telenor startet pilotprosjektet i Halden. De fire drosjene er merket med klistremerke, og kundene som tar disse drosjene kan koble seg til internettet uten ekstra kostnader.

- Allerede nå ser vi at kundene er kjempefornøyde med gratistjenesten, og vi tror også taxinæringen i Norge for øvrig raskt får øynene opp for dette tilbudet. Taxinæringen må drive produktutvikling på lik linje med andre bransjer, sier daglig leder Bent Skogli i Halden Taxi.

Dagens og morgendagens mobiltelefoner er stort sett optimalisert for bruk mot det trådløse nettet. Nettavisene har for eksempel opplevd en stor økning av trafikk via mobiltelefoner.

Telenors 3G-dekning i Norge er på 86 prosent, og alle de store byene har også fått turbo-3G-dekning.

- Vi er godt posisjonert for å tilby taxipassasjerer bredbåndstilgang. Nettet er svært stabilt og raskt. I tillegg er overgangen mellom de ulike databærerne i nettet helt sømløs. Det betyr at taxipassasjerene kan være på nett helt uten avbrudd eksempelvis fra Oslo sentrum til Gardermoen, sier salgssjef Kaare Høiland Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere