Surf nettet med Nintendo

Snart kan du surfe på nett med den håndholdte konsollen Nintendo DS.

15.02.06 16:15

(Spillmagasinet): Nintendo DS får nettleser fra det norske selskapet Opera.

Nettleseren lanseres i Japan i juni, men etter det Spillmagasinet kjenner til forventes det at nettleseren vil slippes i USA og Europa også.

Oversikt:Alt om Nintendo DS.

Virker i Norge?

Det er det norsk selskapet Opera som har utviklet nettleseren, hovedsakelig ved sitt kontor i Linköping i Sverige. Det er dermed tenkelig at nettleseren vil fungere på norske nettverk.

Opera ønsker imidlertid ikke å svare på om nettleseren vil fungere i Norge dersom programmet importeres. Heller ikke distributøren for Nintendo i Norge kan svare på spørsmålet.

Bruker begge skjermene

Operanettleseren fungerer omtrent som et spill. Det kommer på en egen brikke, som du plasserer i DS-en. Siden Nintendo DS ikke har en harddisk, må du ha brikken i maskinen når du skal bruke nettleseren.

Ifølge Opera har nettleseren to moduser, DS-mode og Fit to Width.

I DS-mode vises nettsiden i sin helhet på den nederste skjermen. Du kan føre et miniatyrbilde over den trykkfølsomme skjermen, og alt som vises inne i det lille bildet forstørres på den øverste skjermen.

På den måten vil du få rask oversikt over en side, kan undersøke bilder nærmere, forstørre tekst som er utydelig eller liknende.

I Fit to Width (tilpasset bredden), vil hele nettsiden tilpasse seg bredden på DS-skjermen, og siden vil strekke seg over begge skjermene.

Skriv nettadresser for hånd

En spesiell funksjon som tar i bruk Nintendo DS' trykkfølsomme skjerm, er at du kan skrive nettadresser inn i adressefeltet for hånd.

Hvordan dette fungerer i praksis gjenstår å se, men ideen er svært god.

Som med den vanlige Opera-leseren kan du zoome inn og ut av siden og også lagre bokmerker.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.