RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Surpompen som hater julen

Sist oppdatert:
Kristian, er en ensom kar i 30-årene som hater julen. Når han på mystisk vis arver en gård, drar han til fjells for å løse gåten. Her treffer han gutten Sondre og vennene hans.

«Reisen til julen» er en dramaserie for hele familien og blir vist hver søndag i adventstiden klokken 18.00.

Sur nabo

I serien treffer vi karakterer i alle aldre. Hovedrollen, Kristian, spilles av Kåre Conradi. Han er en skikkelig surpomp som ikke liker julen. I år bestemmer han seg for å flykte fra julemaset og reise til syden, men skjebnen vil det annerledes.

Kristian har en halvsøster, Line (Rebekka Karijord). Line er programleder i et juleprogram på tv, og er alenemor for lille Oda (Klara Døving).

Mor til Kristian døde i fjor, men hans stefar Per (Ole-Jørgen Nilsen) er en god bestefar for Oda, og han er med i Lines juleprogram og leser fra juleevangeliet.

Odd (Øystein Røger) er Kristian sin mystiske og sure nabo på gården.

Stresser

Sondre (Simen Helseth Rognlien) bor like ved gården som Kristian arver. Hans største ønske er at han og vennene skal få sette opp julespill på låven til Kristian.

Åse (Astrid Mariann Sjåstad Ottesen) og Jørgen (Espen Reboli Bjerke) er vennepar av Kristian. Og som småbarnsforeldre flest stresser de til jul.

Julenisse og surpomp

Kristian er julenisse på et handlesenter. Når barna maser og sliter ham i klærne, blir det for mye for ham. Sekken med clementiner kastes vegg i mellom til alles forundring. Oda synes onkel Kristian sitt clementintriks er morsomt - men det synes ikke Kristian. I sinne kjører han avgårde i sin gamle folkevogn med Oda ved siden av.

De to skal til Line som holder på med tvinnspilling til sitt juleprogram i studio. Line er glad for å se dem for hun mangler en gjest i programmet sitt og Kristian som nisse vil passe perfekt til gjest. Men det går ikke slik hun forventer .

- Nå må folk få øynene opp for julehysteriet og slutte med dette tullet, sier Kristian i programmet.

Julespill

Som om ikke Kristian har nok å tenke på allerede arver han en går fra en ukjent person. Han velger å stikke til Teigene gård i stedenfor til syden. Der kan han i alle fall få fred for alt julemaset.

Men da må Kristian tro om igjen. For på gården møter han Sondre og vennene hans som vil sette opp julespill på låven hans og den mystiske og sure naboen Odd.

Se «Reisen til julen» på TV 2 søndag 28. november 2004 kl. 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere