Gå til sidens hovedinnhold

Surt tap mot LSK

Vålerenga tapte 1-3 hjemme mot Lillestrøm i den 23.serierunden. VIF styrte mye, men LSK var dødlig effektive.

Denne kvelden ble lagene møtt med et fantastisk tifo-show fra Klanen, og stemningen på Ullevaal Stadion var høy lenge før kampstart.

Det var bortelaget Lillestrøm som gikk i angrep rett fra avspark, og Bjørn Helge Riise kom seg fri på høyrekanten, gikk til dødlinja og fikk lagt foran mål før Dan Thomassen fikk klarert til en resultatløs corner.

Så skulle de neste minuttene handle om Vålerenga og først og fremst Bojan Zajic. Etter fem minutter utnyttet han en feil i LSK-forsvaret og viste stor ro med ballen når han driblet seg framover og fikk avsluttet fra 14 meter. Skuddet gikk rett på keeper. Bare to minutter senere fikk han ballen ute til venstre, dro igjen av en forsvarer og la et perfekt innlegg foran mål. Morten Berre steg til værs, men Fredrikson gjorde en god redning.

Thorvaldsson-magi
I det vi passerte ni minutter på klokka fikk Vålerenga et frispark femten meter inn på Lillestrøms banehalvdel etter at Christian Grindheim ble felt. Ronny Johnsen tok frisparket, raskt og før Lillestrøm rakk å reagere og fant Gunnar Heidar Thorvaldsson som startet perfekt. Thorvaldsson skar inn i feltet, dro seg utover og fikk ballen på høyrebeinet, før han avsluttet med høyrebeinet. Skuddet gikk i keeper Otto Fredriksons korthjørne og i mål. Ullevaal eksploderte i jubelscener.

Kampen bølget litt og fram etter scoringen, og Lillestrøm kjempet seg til nok en corner, men da var Arni Gautur Arason fint ute og bokset, men det var Vålerenga som styrte det meste mot et rystet Lillestrøm-lag.

Etter 18 minutter fikk nevnte Zajic ballen midt på egen banehalvdel, vendte opp og slo en perfekt bakromspasning til Grindheim. Grindheim dro seg ned til høryre, tittet opp og fant igjen Zajic foran mål. Zajic var litt uheldig med mottaket men ballen rullet ut til Allan Jepsen som hadde kommet på et sugende løp. Han avsluttet med høyrebeinet, og skuddet gikk forbi keeper med i stolpen før Lillestrøm i panikk fikk klarert til corner.

Occean-utligning
Som de fleste vet er Lillestrøm farlige på dødballer og i luftrommet, og det fikk vi til gangs bevist etter 23 minutter. Innkast med Riise ute på Lillestrøms høyrekant. Han fikk ballen tilbake og slo et hardt innlegg inn i boksen. Bak VIF-forsvaret hadde Olivier Occean frigjort seg og med stor kraft plasserte han ballen forbi en sjanseløs Arason, på Lillestrøms første skikkelige sjanse, og helt i mot spillets gang.

Etter 27 minutter skaffet Freddy dos Santos Vålerenga et frispark ute på høyrekanten, etter at Marius Johnsen måtte bruke hånda for å stoppe ballen dos Santos prøvde å spille forbi han. Jepsen slo innlegget, perfekt og midt foran mål, og Fredrikson kunne bare bokse ut i feltet igjen. Dessverre fikk ingen VIF-spillere foten på returen, og Lillestrøm fikk klarert.

Snytt for straffe?
Etter dette gikk kampen inn i en periode uten de helt store hendelsene. Lillestrøm hadde mye ball, og kom til noen avslutninger fra distanse, men uten unntak gikk de rett i VIF-blokka.

Med fem minutter igjen til pause, kunne det se ut som Vålerenga ble snytt for et straffespark. En Lillestrøm-spiller rotet veldig med en klarering, og med armen rett ut fra kroppen stoppet han ballen, men dommer Terje Hauge vinket spillet videre.

Like etter kom Vålerenga nok en gang til innlegg fra venstrekanten. Fredrikson kastet seg ut og bokset, rett til dos Santos som tok med seg ballen fra 25 meter. Han la hardt foran mål, og Thomassen fikk til en avslutning fra 15 meter, men skuddet gikk rett i klypene på keeper.

Minuttet før pause viste Grindheim fram god ballkontroll når han fintet seg forbi Riise og Rambekk og kjempet seg ned til dødlinja. Innlegget var godt, men Frode Kippe fikk dessverre ryddet unna, og dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Stort press
Vålerenga gjorde ingen bytter i pausen, og etter de to første minuttene med ballinnehav til Vålerenga satt hjemmelaget i gang et meget pent angrep, med regi Bojan Zajic. Han fant til slutt Ronny Johnsen som kom på et perfekt løp, tok med seg ballen inn i boksen og fikk til en god avslutning i trengt posisjon.

Minuttet etter var Johnsen på farten igjen, da han hælsparket tilbake til Berre som klemte til med venstrebenet fra 20 meter, men skuddet gikk en liten meter over mål.

Vålerenga var virkelig i støtet i startfasen av andre omgang, og etter 51 minutter kunne Thorvaldsson blitt tomålsscorer etter at Berre brystet et langt innkast ned til sin spissmakker. Islendingen klemte til på halv volley fra 12 meter, men skuddet gikk i nettveggen.

Presset som Vålerenga satt de første ti minuttene fortsatte med uforminsket kraft, og etter 54 minutter var Johnsen på farten igjen. Med stor arroganse dro han av Espen Søgård og la til side hvor dos Santos hadde tatt plass. Dos Santos avsluttet fra 20 meter, men skuddet gikk litt til side for mål.

To VIF-bytter
Vålerengas press avtok litt utover omgangen, og Lillestrøm fikk jobbet seg fram på banen med langpasningene og duellspillet sitt. Etter 65 minutter kunne det gått galt, når målscorer Occean la ned ballen til Sundgot som fyrte av fra 17 meter, men skuddet gikk like til side for mål.

Vålerengas første bytte kom etter 67 minutter, når Jørgen Jalland erstattet Ronny Johnsen på midtbanen. Kun to minutter senere gjorde Vålerenga sitt andre bytte, når Sebastian Mila erstattet Bojan Zajic. Zajic var veldig frisk i første omgang, men ble litt borte etter pause.

Dødballmål
Etter 76 minutter, fikk Lillestrøm en corner. Corneren fra Riise var god, og i feltet fikk Sundgot gå opp å stange Lillestrøm i føringen. Kampen sett under ett, føltes dette litt urettferdig for alle med hjerte i Vålerenga.

Like etter scoringen kom Lillestrøm på en kontring, og 20 meter fra mål fikk Lillestrøm et fripark av den meget billige sorten, når Thomassen stjal ballen fra Simen Brenne som falt som en sekk. Heldigvis gikk frisparket til Marius Johnsen himmelhøyt over.

Vålerenga gikk litt opp i limingen nå, i jakten på en utligning, og dette skaffet Lillestrøm store rom å kontre i. Etter 81 minutter avgjorde Simen Brenne kampen, etter å ha startet en kontring selv, lagt ut til venstre. Innlegget fant Olivier Occean som headet ned igjen til Brenne som hadde all tid i verden til å sikte og sette inn 1-3.

Sørensen inn
Vålerenga gjorde sitt siste bytte for kvelden minuttet etter scoringen, når Jan Derek Sørensen erstattet målscorer Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Lufta gikk litt ut av ballongen etter at Lillestrøm gikk opp til 1-3, og Vålerenga klarte ikke å produsere nok til å gjøre det spennende på slutten. Dermed kunne de gule og svarte reise hjem i triumf, slik de i blått gjorde det etter kampen på Åråsen i tidligere i sesongen. Resultatet lyver nok litt, og kampen kunne fort blitt en helt annen om for eksempel Jepsens skudd i første omgang hadde gått i mål.

Vålerengas generalsponsor Hafslund kåret Christian Grindheim til dagens beste Vålerenga-spiller.

Vålerenga – Lillestrøm 1-3 (1-1)
Tippeligaens 23.runde, 7.oktober, Ullevaal Stadion, 16.547 tilskuere

Mål: 1-0 Gunnar Heidar Thorvaldsson (10), 1-1 Olivier Occean (23), 1-2 Arild Sundgot (76), 1-3 Simen Brenne (81)

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 20 Jørgen Horn, 3 Allan K. Jepsen – 6 Freddy dos Santos, 22 Ronny Johnsen (9 Jørgen Jalland inn 67), 19 Christian Grindheim, 26 Bojan Zajic (8 Sebastian Mila inn 69) – 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson (10 Jan Derek Sørensen inn 82), 11 Morten Berre


Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget